Start / Evenemang och upplevelser / Evenemangskalender / Ekolokal mat – från jord till bord på riktigt

Ekolokal mat – från jord till bord på riktigt

Sébastien Boudet kommer till Vallentuna för att tala om hur vi bygger ett matsystem som faktiskt fungerar, ekolokalt, decentraliserat, transparent och bortom industrins misslyckade strukturer.

Som bagare, kock, författare och omställningsaktivist har Sébastien i tre decennier arbetat för att maten vi äter ska vara god för både människor, djur och natur. Just nu driver han en av sina största satsningar hittills: LIVS som öppnar i höst på Södermalm i Stockholm. Här samlas ekolokala producenter och engagerade medlemmar kring rena råvaror, full transparens och en gemenskap som bygger på kunskap och ansvar.

I föreläsningen delar Sébastien med sig av erfarenheterna från arbetet med LIVS och hur samma principer kan växa fram överallt där människor går samman för att ta tillbaka makten över maten. Vi pratar om gemenskap, engagemang och hur vi kan bygga matsystem som klarar kriser, stärker lokalsamhällen och återknyter banden mellan jord, mat och människa, från jord till bord på riktigt.

OBS! Det är begränsat antal platser. Anmäl dig via formuläret som du når genom att klicka på "Boka biljett" nedan.

Boka biljett

Datum

20 september Kl. 14.00 - 15.00

Plats

Plats: Stora mötesrummet, Vallentuna Kulturhus

Kontakt

Arrangör: Vallentuna kommun

E-post: magnus.isberg@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats