Här hittar du information om nödnummer, socialjournen, akuta psykiska besvär, kvinnojour och mansjour samt samhällets krishantering.
Här hittar du information för dig som är utsatt för våld i nära relationer. Råd- och stödsamtal, stöd i kontakt med polis och sjukvård, hjälp och skydd, råd och stöd kring ekonomiska frågor, oro för barn. Ring alltid 112 vid akuta situationer.
Har du ett bokat besök med en handläggare på socialförvaltningen? Då är du välkommen till väntrummet på Torggatan 11.
Här hittar du information för dig som behöver stöd och hjälp med missbruks- och beroendeproblem samt psykisk ohälsa. Det kan bland annat handla om missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller spelmissbruk.
Här hittar du information om räddningstjänst, din säkerhet, riskobjekt, trygghetsfrämjande arbete, brottsförebyggande arbete och utbildningar.
Här hittar du information om vilket stöd kommunen kan ge till dig som är äldre samt information om aktiviteter och mötesplatser i kommunen.
Här hittar du information om stöd till barn, ungdom och familj. Elever med särskilda behov, orosanmälning, stödgrupper, kontaktperson, ungdomsmottagning, familjehem, föräldrautbildning, separation, skilsmässa, vårdnad, boende och umgänge.
Här hittar du information för dig som har en funktionsnedsättning. Daglig verksamhet, sysselsättning och arbete, fritidsaktiviteter och mötesplatser, korttidsverksamhet, syn- och hörselnedsättning samt tolk och tillgänglighet.
Här hittar du information om försörjningsstöd, ekonomiskt bistånd (f.d socialbidrag), arbetslöshet, budget- och skuldrådgivning, juridisk hjälp, god man och förvaltare samt om stipendier och fonder.
Här hittar du information till dig som är anhörig och ger stöd till en närstående. Anhöriggrupper, föräldraforum, mötesplatser, Träffpunkten, väntjänst, frivillgarbete, volontärer och föreningar.
Här hittar du information om kommunens särskilda boenden. Äldreboende, demensboende, korttidsboende/växelvård, familjehem samt gruppboende, servicebostäder och korttidsvistelse för personer med funktionsnedsättning.
Här hittar du information om begravning, bouppteckning, dödsboanmälan.
Här hittar du information om Vallentuna kommuns folkhälsoarbete och folkhälsostrategi.
Här hittar du information för dig som går bröllopstankar. Information om hindersprövning och vigselförrättare.
Här hittar du information om hemtjänst och vilka hemtjänstutförare du kan välja mellan, matlådeleverans, trygghetslarm, digital nattillsyn, Fixartjänst, Trygg hemgång, kvalificerad avlösning i hemmet.
Här hittar du information om hjälpmedel och bostadsanpassning.
Här hittar du information om vilket stöd du kan få som nyanländ, tolkhjälp, stöd ut i arbete via Arbetsförmedlingen, Svenska för invandrare (SFI) och om hur du som privatperson eller förening kan bidra till en bra integration.
Här hittar du information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument. Vallentuna kommun har ingen egen konsumentvägledare, men vi erbjuder möjlighet till juridisk rådgivning.
Här hittar du information om färdtjänst, sjukresor, ledsagning och parkeringstillstånd för rörelsehindrade.
Här hittar du information om hälso- och sjukvårdsorganisationen i Vallentuna, kontaktuppgifter till kommunens sjuksköterskor, hemsjukvård, husläkare, vårdcentraler, rehabilitering, tandvård och kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS).
Här hittar du mer information om hur vi som kommun följer upp och utvärderar kvaliteten i de verksamheter som bedrivs. Syftet är att följa upp målen för verksamheterna och ge stöd och underlag för att utveckla och förbättra verksamheten och dess resultat.
Zyead, 40, har bott i Vallentuna i 2,5 år med sin familj. Under det senaste året har Zyead haft en extratjänst på Enheten för egenförsörjning på Vallentuna kommun där han stödjer personalen i att ta emot nyanlända flyktingar. Från början av maj väntar en ny utmaning för Zyead. Av tre olika jobberbjudanden har han tackat ja till en tillsvidareanställning på ett nystartsjobb i södra Stockholm.
Efter sommaren får våra särskilda boenden för äldre två nytillskott. Dessa nykomlingar skiljer sig lite från mängden, de har nämligen päls och svans.
Polisen har nu skickat ut sin trygghetsundersökning för 2021 till slumpvist utvalda invånare i Stockholms län. Om du är en av de 1208 personerna i Vallentuna som har fått möjlighet att delta i undersökningen hoppas vi att du vill vara med och svara.
Ditt meddelande har nu skickats