Här hittar du information om nödnummer, socialjouren, akuta psykiska besvär, kvinnojour och mansjour samt samhällets krishantering.
Har du ett bokat besök med en handläggare på socialförvaltningen? Då är du välkommen till väntrummet på Torggatan 11.
Här hittar du information om räddningstjänst, din säkerhet, riskobjekt, trygghetsfrämjande arbete, brottsförebyggande arbete och utbildningar.
Här hittar du information om var du kan vända dig om du själv eller en anhörig upplever någon form av psykisk ohälsa.
Här hittar du information för dig som är utsatt för våld i nära relationer, och för dig som använder våld eller hot i en nära relation. Ring alltid 112 vid akuta situationer.
Här hittar du information för dig som behöver stöd och hjälp med ett riskbruk, missbruk eller beroende. Det kan bland annat handla om missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller spelmissbruk.
Här hittar du information om vilket stöd kommunen kan ge till dig som är äldre samt information om aktiviteter och mötesplatser i kommunen.
Här hittar du information om stöd till barn, ungdom och familj. Elever med särskilda behov, orosanmälning, stödgrupper, kontaktperson, ungdomsmottagning, familjehem, föräldrautbildning, separation, skilsmässa, vårdnad, boende och umgänge.
Här hittar du information för dig som har en funktionsnedsättning. Daglig verksamhet, sysselsättning och arbete, fritidsaktiviteter och mötesplatser, korttidsverksamhet, syn- och hörselnedsättning samt tolk och tillgänglighet.
Här hittar du information om försörjningsstöd, ekonomiskt bistånd (tidigare socialbidrag), arbetslöshet, budget- och skuldrådgivning, juridisk hjälp, god man och förvaltare samt om stipendier och fonder.
Här hittar du information till dig som är anhörig och ger stöd till en närstående. Anhöriggrupper, föräldraforum, mötesplatser, Träffpunkten, väntjänst, frivilligarbete, volontärer och föreningar.
Här hittar du information om kommunens särskilda boenden. Äldreboende, demensboende, korttidsboende/växelvård, familjehem samt gruppboende, servicebostäder och korttidsvistelse för personer med funktionsnedsättning.
Här hittar du information om begravning, bouppteckning, dödsboanmälan.
Här hittar du information för dig som går bröllopstankar. Information om hindersprövning och vigselförrättare.
Här hittar du information om hemtjänst och vilka hemtjänstutförare du kan välja mellan, matlådeleverans, trygghetslarm, digital nattillsyn, Fixartjänst, Trygg hemgång, kvalificerad avlösning i hemmet.
Personer som på grund av en funktionsnedsättning inte kan bo i en egen bostad kan ansöka om en bostad med särskild service enligt LSS.
Här hittar du information om hjälpmedel och bostadsanpassning.
Här hittar du information om Vallentuna kommuns folkhälsoarbete och folkhälsostrategi.
Här hittar du information om vilket stöd du kan få som nyanländ, tolkhjälp, stöd ut i arbete via Arbetsförmedlingen, Svenska för invandrare (SFI) och om hur du som privatperson eller förening kan bidra till en bra integration.
Här hittar du information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument. Vallentuna kommun har ingen egen konsumentvägledare, men vi erbjuder möjlighet till juridisk rådgivning.
Här hittar du information om färdtjänst, sjukresor, ledsagning och parkeringstillstånd för rörelsehindrade.
Här hittar du information om hälso- och sjukvårdsorganisationen i Vallentuna, kontaktuppgifter till kommunens sjuksköterskor, hemsjukvård, husläkare, vårdcentraler, rehabilitering, tandvård och kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS).
Här hittar du mer information om hur vi som kommun följer upp och utvärderar kvaliteten i de verksamheter som bedrivs. Syftet är att följa upp målen för verksamheterna och ge stöd och underlag för att utveckla och förbättra verksamheten och dess resultat.
"Vallentuna har inte bara tagit emot oss på ett bra sätt. De har tagit emot oss på ett utmärkt sätt! Här har vi blivit bemötta med vänskap." berättar Oleh Halay från Ukraina.
I slutet av mars avslutades grundkursen i ”Svenska Start!” i Centrumkyrkan i Vallentuna, där ett 20-tal personer från Ukraina har fått möjlighet till svenskundervisning.
Vi vill förbättra äldreomsorgen med dina synpunkter som utgångspunkt. Därför har vi förändrat vårt arbetssätt utifrån resultatet från förra årets enkät "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen".
Ditt meddelande har nu skickats