Utvecklingen av Vallentuna kommun ska vara långsiktigt hållbar. Det är ett av kommunens övergripande mål. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med miljö och klimat, cirkulär ekonomi och social hållbarhet.
Din energianvändning har stor betydelse för både miljön och den egna ekonomin. Här hittar du information om energifrågor och olika lösningar för uppvärmning och el till din bostad. Ta del av tips och råd om hur du kan spara energi och växla över till miljösmarta alternativ.
Kommunen ansvarar för att du ska kunna göra dig av med ditt hushållsavfall. Kommunen vill minimera negativ miljö- och klimatpåverkan, minimera avfallsmängderna, främja hållbara val, göra giftfria kretslopp och ha rätt sorterat avfall.
Översiktsplan, detaljplaner och områdesbestämmelser, planprocessen, så kan du påverka.
Markanvisning innebär en överenskommelse mellan kommun och exploatör, där exploatören får ensamrätt att förhandla med kommunen om överlåtelse eller upplåtelse av ett markområde för bebyggande.
Större utvecklingsområden, Kristineberg, Vallentuna tätort, pågående och planerade byggprojekt, utbyggnad av Roslagsbanan.
Ansök om bygglov, gör en anmälan, bygglovsprocessen, avgifter och taxor, rivningslov och marklov, kulturhistoriska byggnader, strandskydd, ovårdade tomter.
Dricksvatten, avlopp, dagvatten, grundvatten, avgifter och taxor.
Lantmäteri, karttjänster, mättjänster, namn- och adressfrågor.
Naturområden, naturreservat, naturvård, fiske, parker och grönområden, planteringar, bostadsnära skog, fälla träd, sjöar och vattendrag, allemansrätten.
Buller, gränsvärden och mätningar, luften utomhus, radon, temperatur och drag, ventilation.
Förebyggande brandskyddsarbete, brandvarnare, sotning, elda utomhus, fyrverkerier.
Hitta bostad, lediga tomter, markanvisningar, boendemiljö, särskilda boenden, bostadsanpassning, offentliga lokaler, tillgänglighet, adresser och namnsättning.
Bilen, båten och hamnen, hushållet, köldmedier.
Livsmedel, hälsoskydd, fukt och mögel, störande lukter, magnetfält.
Husdjur, lantbruk, skyddsjakt, skadedjur.
Här kan du läsa vad som räknas som miljöfarlig verksamhet och vilket ansvar verksamhetsutövaren har.
För dig som vill veta mer om förhållningssätt, lagar och förordningar, riksintressen med mera. Här finner du även fördjupad information, bebyggelse- inventeringar med mera.
Den 5 september togs det första spadtaget av Villa Kristineberg, Vallentunas nya vård- och omsorgsboende.
Lekplatsen i den nya friluftsstaden Kristineberg öppnar upp för lek från och med den 9 september, 2024. Den finns mellan Kristineberg och Påtåker.
Kommunen har fått in flera samtal från personer som har fått fakturor från företaget Bygglovsupplysningen gällande bygglovsavgifter. Vallentuna kommun har inget samarbete med företaget och står inte bakom utskicket.
Ditt meddelande har nu skickats