Utvecklingen av Vallentuna kommun ska vara långsiktigt hållbar. Det är ett av kommunens övergripande mål. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med miljö och klimat, cirkulär ekonomi och social hållbarhet.
Ansök om bygglov, gör en anmälan, bygglovsprocessen, avgifter och taxor, rivningslov och marklov, kulturhistoriska byggnader, strandskydd, ovårdade tomter.
Översiktsplan, detaljplaner och områdesbestämmelser, planprocessen, så kan du påverka.
Större utvecklingsområden, Kristineberg, Vallentuna tätort, pågående och planerade byggprojekt, utbyggnad av Roslagsbanan.
Dricksvatten, avlopp, dagvatten, grundvatten, avgifter och taxor.
Lantmäteri, karttjänster, mättjänster, namn- och adressfrågor.
Naturområden, naturreservat, naturvård, fiske, parker och grönområden, planteringar, bostadsnära skog, fälla träd, sjöar och vattendrag, allemansrätten.
Källsortering och återvinning, hämtning, avgifter, regler och abonnemang, farligt avfall, slam och latrin.
Rådgivning och tips, elnät, vindkraft, uppvärmning, fjärrvärme, energiplan.
Buller, gränsvärden och mätningar, luften utomhus, radon, temperatur och drag, ventilation.
Förebyggande brandskyddsarbete, brandvarnare, sotning, elda utomhus, fyrverkerier.
Hitta bostad, lediga tomter, markanvisningar, boendemiljö, särskilda boenden, bostadsanpassning, offentliga lokaler, tillgänglighet, adresser och namnsättning.
Bilen, båten och hamnen, hushållet, köldmedier.
Livsmedel, hälsoskydd, fukt och mögel, störande lukter, magnetfält.
Husdjur, lantbruk, skyddsjakt, skadedjur.
Kommunstyrelsen fattade den 20 juni beslut om att låta kommunens första landsbygdsstrategi gå upp för beslut i kommunfullmäktige. Landsbygdsstrategin pekar ut sex prioriterade områden, bland andra Landsbygdsnäringar och lokalt företagande, Samverkan, dialog oh delaktighet, Bo på landsbygd, Trygga och attraktiva livsmiljöer, Upplevelser och friluftsliv och tillgänglighet och infrastruktur.
Nu är det dags för kommunens stora stadbyggnadsprojekt Kristineberg att ta fart. Torsdagen 2 juni klockan 17.00 är allmänheten inbjuden till att vara med i festligheterna kring det första spadtaget.
Sommaren står för dörren och möjligheten att svalka sig i någon av kommunens sjöar är stor. För att allt detta ska fortsätta vara möjligt i Vallentuna, behöver vattnet också skötas om. Därför har kommunen tagit fram en strategi, en så kallad Blåplan, för att säkerställa en god vattenmiljö med bra badkvalitet.
Ditt meddelande har nu skickats