Utvecklingen av Vallentuna kommun ska vara långsiktigt hållbar. Det är ett av kommunens övergripande mål. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med miljö och klimat, cirkulär ekonomi och social hållbarhet.
Ansök om bygglov, gör en anmälan, bygglovsprocessen, avgifter och taxor, rivningslov och marklov, kulturhistoriska byggnader, strandskydd, ovårdade tomter.
Översiktsplan, detaljplaner och områdesbestämmelser, planprocessen, så kan du påverka.
Större utvecklingsområden, Kristineberg, Vallentuna tätort, pågående och planerade byggprojekt, utbyggnad av Roslagsbanan.
Dricksvatten, avlopp, dagvatten, grundvatten, avgifter och taxor.
Lantmäteri, karttjänster, mättjänster, namn- och adressfrågor.
Naturområden, naturreservat, naturvård, fiske, parker och grönområden, planteringar, bostadsnära skog, fälla träd, sjöar och vattendrag, allemansrätten.
Källsortering och återvinning, hämtning, avgifter, regler och abonnemang, farligt avfall, slam och latrin.
Rådgivning och tips, elnät, vindkraft, uppvärmning, fjärrvärme, energiplan.
Buller, gränsvärden och mätningar, luften utomhus, radon, temperatur och drag, ventilation.
Förebyggande brandskyddsarbete, brandvarnare, sotning, elda utomhus, fyrverkerier.
Hitta bostad, lediga tomter, markanvisningar, boendemiljö, särskilda boenden, bostadsanpassning, offentliga lokaler, tillgänglighet, adresser och namnsättning.
Bilen, båten och hamnen, hushållet, köldmedier.
Livsmedel, hälsoskydd, fukt och mögel, störande lukter, magnetfält.
Husdjur, lantbruk, skyddsjakt, skadedjur.
Vi bjuder nu in föreningar, företag och andra aktörer som på olika sätt är viktiga för en levande landsbygd till en SWOT- och strategiverkstad för att tillsammans ta fram en ny leaderstrategi för nästa programperiod. Verkstaden sker digitalt den 4 maj kl. 18.30–21.00. Sista dag för anmälan är den 28 april. Välkommen!
Är du ledare eller engagerad i en förening som är aktiv på kommunens landsbygd? Vi vill bjuda in dig till ett digitalt dialogmöte där vi tillsammans kommer att arbeta med förslag på inriktningar, mål och områden att ta vidare inom landsbygdsstrategin. Mötet kommer att hållas digitalt den 20 april.
Det första fallet av fågelinfluensa hos tamfåglar i Stockholms län har konstaterats. Det pågående utbrottet av fågelinfluensa är det hittills största utbrottet i Sverige och Europa. Viruset är mycket smittsamt mellan fåglar. Det är därför viktigt att skydda sin besättning från direkt och indirekt kontakt med vilda fåglar.
Ditt meddelande har nu skickats