Start / Evenemang och upplevelser / Evenemangskalender / JANO: Isabella Lundgren - Judy Garland 100 År

JANO: Isabella Lundgren - Judy Garland 100 År

Carl Bagge, piano, Daniel Fredriksson, trummor, Niklas Fernqvist, bas.

Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon förmågan att formligen trollbinda sin publik. Isabella har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier. Senaste åren har vi sett henne sjunga både på Idrottsgalan och SVT:s Nyårskonsert, Allsång på Skansen och i På Spåret. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

För 100 år sen, 1922, föddes Judy Garland i Minnesota. Hennes liv präglades av jakten på den regnbåge hon för evigt är förknippad med. Hon blev en ikon – en älskad, beundrad och rikt prisbelönad artist och skådespelare, och hon har tagit plats i historieböckerna som en av 1900-talets främsta underhållare.

I programmet "Over the Rainbow" bjuder Isabella och hennes band på musik och berättelser ur Judy Garlands liv. Det är en hyllningskonsert, men också en berättelse om framgångens baksidor och om musikens kraft – den som kan lindra ensamheten även när regnbågen och glittret tycks långt borta. Det är människan och inte ikonen vi hör i Judy Garlands sång; hon som upplevde både himmel och helvete. När hon sjöng berördes publiken så djupt att den knappt vågade andas.

Datum

Plats

Plats: Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus

Adress: Allévägen 1, 18639, Vallentuna

Kontakt

Arrangör: Jazzklubb Nordost i samabete med Kultur Vallentuna

Länk till webbplats

E-post: jazzklubb.nordost@gmail.com

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats