Start / Evenemang och upplevelser / Evenemangskalender / Lunchvisning: Ivan Nilson

Lunchvisning: Ivan Nilson

27/3 Inställd på grund av sjukdom.

Välkommen till visning av utställningen Natur och människor med konst av den lokala konstnären Ivan Nilsson!

Om utställningen

Ivan Nilsson bodde på Avunden vid nuvarande flygfältet från 1930-talet fram till sin bortgång år 1970. Verken som visas tillhör Vallentuna kommun och de allra flesta donerades av konstnären på 1960-talet. Då Ivan Nilsons konstnärliga liv till stor del är höljt i dunkel är det genom hans teckningar och målningar vi får lära oss om hans konstnärskap.

I utställningen visas Ivan Nilsons största verk – Natur och människor – som mäter två gånger tre meter. Verket beställdes för kommunfullmäktigesalen 1951 och fanns där att beskåda fram till 1980-talet. Nu visar vi verket för första gången på nästan 40 år.

Datum

Plats

Plats: Konstkuben, Vallentuna Kulturhus

Adress: Allévägen 1, 18639, Vallentuna

Kontakt

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats