Start / Evenemang och upplevelser / Evenemangskalender / Kulturlunch: Kristin Amparo med band

Kulturlunch: Kristin Amparo med band

Jazz, blues och soul med Kristin Amparo!
Sångerskan Kristin Amparo har med sitt uttryck och sin fantastiska röst i många år trollbundit både svensk och internationell publik i olika musikaliska sammanhang och band. Tillsammans med väletablerade jazzpianisten Carl Bagge och hans trio utforskar hon nu gränserna mellan jazz, blues och soulmusik. Med ett lyhört och intimt samspel möter bandet sin publik och tar med dem på en musikalisk resa som bjuder på såväl evergreens ur jazzhistorien som egna kompositioner.

Medverkande:
Kristin Amparo, Carl Bagge, Martin Höper och Chris Montgomery

Biljetter med eller utan lunchwrap och dryck.
Med stöd av Region Stockholm.

Mer om Kristin Amparo
Hon är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres.

Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska, hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic (med bl.a. flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo), hon har turnerat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns "Din Soldat". Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar: först med Albin och i ett senare program med John de Sohn.

2015 medverkade Kristin som soloartist i Melodifestivalen med "I See You" – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med retrosoulgruppen Combo De La Musica, som turnerat runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik.

Boka biljett

Datum

Plats

Plats: Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus

Adress: Allévägen 1, 186 39 Vallentuna

Kontakt

Arrangör: Kultur Vallentuna

Telefon: 08-58785000

E-post: kultur@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats