Start / Evenemang och upplevelser / Evenemangskalender / Performance: Prägling - Anna-Karin Rasmusson

Performance: Prägling - Anna-Karin Rasmusson

Prägling – Anna-Karin Rasmusson
Konstkuben 4/5-9/6 2024

I Konstkuben utför konstnären ett performance med titeln Prägling i sin installation som pågår i två timmar, drop-in. Vi bjuder på fika!

Efter performance står installationen kvar och blir en utställning med samma namn fram till den 9/6.

Om utställningen

Barn präglas av sina föräldrar. Människor - liksom djur. Vare sig vi vill det eller inte. Samhället och skolan präglar också våra barn. Att överföra kunskap, att inpränta värderingar, att applicera pedagogik. Att skydda. Att förhålla sig till struktur och gränser. Till slut blir barnkroppen full, slår ifrån, går sönder, bryter sig loss. Blir sin egen. Det är som det ska vara.

Om konstnären

Anna-Karin Rasmusson arbetar främst med videoinstallationer och performance, där måleriet spelar en viktig roll. Vardagliga uppgifter utförs gång på gång i storskaliga scenografier byggda av målade kartonger och reglar. Rasmusson fokuserar i sin konst på mänsklig interaktion, både fysisk och känslomässig. De maskerade karaktärerna i hennes videor – spelade av henne själv – är inblandade i något klumpiga försök att stötta, trösta och nå ut till varandra. I en vid bemärkelse lyfter Rasmussons uttrycksfulla och målande bildspråk fram komplexa känslor av otillräcklighet, desorientering och ömhet.

Anna-Karin Rasmusson (f. 1983) är baserad i Stockholm och har en MFA från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2016). Nyliga utställningar är till exempel CHART Art Fair, Malmö konstmuseum, Bie Biennalen, Bildmuseet i Umeå, Theater am Lend i Österrike och Lilith Performance studio i Malmö. Hennes verk ingår i samlingarna på Moderna Museet, Göteborgs konstmuseum, Malmö Konstmuseum och Statens konstråd. Bland stipendier kan nämnas Stockholms stads kulturstipendium (2019), IASPIS (2018) och Bernadottestipendiet (2016).

Datum

Plats

Plats: Konstkuben, Vallentuna Kulturhus

Adress: Allévägen 1, 18639, Vallentuna

Kontakt

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats