Contemporary Craft

Contemporary Craft är del av konstFORM 2024 i Vallentuna Kulturhus: En stor sommarsatsning i konstens, designens och hantverkets tecken!

Om utställningen 15 juni - 25 augusti

Bea Szenfeld och Tonje Halvorsen bygger i utställningen Contemporary Craft ett modeuniversum av säkerhetsnålar, papper och glamour med fokus på material, taktilitet och hantverk. Deras skapande kräver både tid och kraft – ett mödosamt arbete som i det långa loppet kanske är den enda hållbara vägen i en ohållbar värld. Med en samtida blick och unika material ritar de sina egna kartor i skapandets landskap och inspirerar till att tänka utanför ramarna.

I sommar visar Bea Szenfeld och Tonje Halvorsen sina haute couture- skapelser i en kompromisslös utställning som inkluderar helt unika nyskapade verk utomhus och i foajén på Vallentuna Kulturhus.

Varmt välkomna!

Om konstnärerna

Bea Szenfeld är utbildad vid Beckmans designhögskola och Tillskärarakademin i Göteborg. Hon är född i Polen och är idag verksam i Stockholm – alla kreationer görs för hand i hennes ateljé. Hennes säregna pappersverk har ställts ut på bland annat Metropolitan Museum i New York, Östasiatiska museet, Liljevalchs och New Orleans Museum of Art, samt burits av världsstjärnor så som Lady Gaga och Björk. Hennes verk ingår i samlingarna hos bland annat Statens konstråd, Kulturen i Lund och Nordiska museet.

Tonje Halvorsen är utbildad vid Berghs School of Communication, är självlärd inom konsthantverk och bor och verkar i Vallentuna. År 2014 beställde Halvorsen 100.000 säkerhetsnålar och skapade sitt första bärbara konstverk. Sedan dess har hennes fascination för säkerhetsnålen som material bara växt och idag skapar hon kreationer under varumärket Tonje Linnea. Hennes första kollektion Obsession tog 7000 timmar att färdigställa och bestod av en halv miljon säkerhetsnålar samt 1,5 miljoner pärlor och paljetter. Hon har bland annat klätt supermodellen Barbara Palvin, artisten Cornelia Jacobs, medverkat i Kelly Clarkson Show och Talang Sverige.

Datum

15 juni Kl. 12.45 - 16.00

Plats

Plats: Utställningsrummet, Vallentuna kulturhus

Adress: Allévägen 1, 18639, Vallentuna

Kontakt

Arrangör: Kultur Vallentuna

Länk till webbplats

E-post: kultur@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats