Runriket / I fokus / I was here - Dansrunor

I was here - Dansrunor

Danssolon i förstärkt verklighet berättar om samtiden - ett konstprojekt att upptäcka i Runriket

Det tvärkonstnärliga projektet 'I was here', skapat av danskollektivet Arkeolog 8, kan upplevas i Runriket, norr om Stockholm. Genom två unika 'dansrunor' placerade vid Arkils tingstad och Jarlabankes bro påbörjas ett nationellt 'skuggrunrike' med digitala 'runstenar' - ett utforskande om vilka kommunikationskanaler vi har idag som berättar om vår samtid och avtryck vi lämnar efter oss till framtida generationer.

Arkeolog 8, som var kommunkoreografer i Vallentuna under 2021, utforskar här naturkontakt genom dans i offentlig och naturlig miljö. Med start i de två 'dansrunorna' i Runriket planerar gruppen att sprida många fler runt om i Sverige och på så vis skapa en samling berättelser om samtiden som förenar forntid, samtid och framtid.

'Dansrunan' är möjlig att ta del av genom en app i mobilen (iPhone). Upplev dans i förstärkt verklighet, augmented reality. Du hittar skyltar om projektet på respektive plats, Arkils tingstad och Jarlebankes bro, som guidar dig till appen och 'dansrunan'.

I was here i Vallentuna och Täby utvecklades med stöd från Kulturrådet.

Bilder från dansrunan Josefine på Arkils tingstad.


Hos Arkeolog 8 kan du läsa mer om I was here projektet

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats