Var kan min hund bada?

I Vallentuna finns det inga utpekade hundbadplatser, men vid varma dagar finns det möjlighet att ta sig till andra närliggande områden. Nedan hittar du hundbadplatser i Vallentunas närområde.

  • Rönningesjön/Hästängen i Gribbylund, Täby kommun
  • Gamla Kairobadet, Upplands Väsby kommun

Lokala ordningsföreskrifter

Enligt Vallentunas lokala ordningsföreskrifter får du ta med dig din hund på våra allmänna badplatser, om det inte står skyltat med hundförbud. Tar du med dig din hund ska hunden vara kopplad under hela tiden. Du har också ett ansvar att plocka upp föroreningar efter din hund. 

Vill du läsa Vallentuna kommuns lokala ordningsföreskrifter hittar du dem genom att klicka på rubriken "Lokala ordningsföreskrifter" längre ner på sidan.

Ditt ansvar som hundägare

Du som hundägare har ett "strikt ansvar" för din hund. Det innebär att du är ansvarig för om din hund orsakar någon skada för människor eller djur, även om det är någon annan som för tillfället har hand om din hund. 

En skada som orsakas av din hund skall ersättas av dig som ägare, även om du själv inte har vållat skadan.

Hundrastgård i Vallentuna

Hund med hundförare

I Vallentuna har du möjlighet att besöka hundrastgården som finns på grönytan mellan Rosendalsskolan norra, Mörbygården och Hammarbackens gravfält. Underlaget är gräs och det finns parasoll som bidrar till skugga under varma sommardagar. Utanför stängslet finns bänkbord att slå sig ner och fika vid.

Du hittar mer information om rastgården genom att klicka på rubriken "Hundrastgården" längre ner på sidan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats