Drömmer du om att starta eget?

Din utbildning

I årskurs 1 får du grundläggande kunskaper i företagsekonomi. Undervisningen delas upp i ämnesblock: Redovisning, Finansiering, Marknadsföring och Organisation och Ledarskap. Vi arbetar både akademiskt och praktiskt där fokus ligger på att omsätta teoretiska kunskaper i olika företagssammanhang. Du får även goda kunskaper i hur samhället fungerar och samspelet mellan företag och samhälle.

I årskurs 2 fördjupar du dig inom företagsekonomi och får möjlighet att specialisera dig inom det område som intresserar dig mest. Detta kombineras med studier i privatjuridik. I årskurs 2 får du även möjlighet att praktisera inom ekonomi och omsätta dina teoretiska kunskaper i verkligheten.

I årskurs 3 fortsätter du att specialisera dig inom företagsekonomi. Nu får du även möjlighet att starta och driva ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet, UF. I det projektet får du lära dig om hur det är att vara egen företagare. Du läser också kursen Ledarskap och Organisation för att lära dig mer om olika organisationsformer, kommunikation, grupprocesser och hur ledarskap fungerar. Du gör även en studieresa till ett EU land för att lära dig mer om internationell företagsamhet.

Din framtid

När du är klar med ekonomiprogrammet blir du färdig gymnasieekonom och kan söka arbete direkt. Du kan också välja att studera vidare på universitet eller högskola inom till exempel inom ekonomi, bank- och försäkring eller marknadsföring. Du kan också gå utbildningar för att bli exempelvis controller, jurist, revisor eller fastighetsmäklare.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats