Start / Förskola och skola / Gymnasium / Gymnasieskolor i kommunen / Vallentuna gymnasium / Nyheter Vallentuna gymnasium / Drömmer du om att starta eget hunddagis eller katthem?

Drömmer du om att starta eget hunddagis eller katthem?

Utbilda dig till inom smådjur och lantbruk på Vallentuna gymnasium!

Din utbildning

Mer än hälften av dina studier görs som lärling inom det område du själv har intresse för, vilket innebär att du kommer nära den verksamhet som du själv vill arbeta inom efter avslutad utbildning. Efter en kortare introduktionsperiod på skolan har du sedan praktik två dagar i veckan redan på höstterminen i åk 1. I årskurs 1 läser du ämnen inom bland annat djuren i naturbruket, odling av djurfoder och djurhållning, förlagda på din arbetsplatsförlagda del av utbildningen.

I årskurs 2 får du på inriktningen lantbruk möjlighet att välja lämplig praktikplats som ett jordbruk eller lantbruk. Inom inriktningen djur har du praktikplats på exempelvis ett stall eller hunddagis. I årskurs 2 fördjupar du dina kunskaper inom vald inriktning och läser även dina sista gymnasiegemensamma ämnen.

I årskurs 3 utgörs hela din utbildning av karaktärsämneskurser och individuella val. Din utbildning görs då till större delen ute på din praktikplats och du avslutar din utbildning med att göra ditt gymnasiearbete.

Din framtid

Utbildningen förbereder dig i första hand för yrken inom jordbruk och djurhållning. Att producera morgondagens mat och att sköta om djur på ett korrekt och hållbart sätt. En yrkesexamen i naturbruk ger dig en säker framtid oavsett om du vill jobba som djurskötare, spannmålsodlare, arbeta på en mjölkgård, syssla med köttdjursuppfödning eller jobba som maskinförare på jordbruk.

Vill du ha mer information?

Varmt välkommen på Öppet Hus på Vallentuna gymnasium torsdagen den 20 januari 2022 kl. 18-20 och få mer information om alla våra program.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats