Matsedel

I måltiden ingår salladsbuffé, mjölk eller vatten, hårt bröd och matfett.

Vecka 10 (3/3 - 7/3)

Måndag 3/3

Pannbiff serveras med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

Svamp och tofu "yakiniki" med ris

Tisdag 4/3

Potatis och purjolökssoppa serveras med bröd och färskosttoppings

Vegetarisk gulaschsoppa serveras med bröd och färskosttoppings

Onsdag 5/3

Sejfilé "mediterranean" med tomat, vitlök och färsk basilika serveras med ris

Grekisk paj med örtcrème

Torsdag 6/3

Pulled pork serveras med rostad potatis och vitlökssås

Pulled vego serveras med rostad potatis och vitlökssås

Fredag 7/3

Pasta med kyckling, soltorkad tomat och spenat

Pasta serveras med broccoli och ädelostsås

Vecka 11 (10/3 - 15/3)

Måndag 10/3

Gratinerad falukorv serveras med potatismos och rostad lök

Gratinerad vegokorv med potatismos samt rostad lök

Tisdag 11/3

Indisk linsgryta "Dhal" serveras med basmatiris och Raita

Bakad potatis med curry mangoröra samt rostade solrosfrön

Onsdag 12/3

Fiskfilé med krämig dragonsås serveras med kokt potatis

Grönkålsfritata med lagrad ost, vitlök och potatis

Torsdag 13/3

Pasta med svamp, bacon och Grana padano

Grön ärtbiff serveras med couscous och myntayoghurt

Fredag 14/3

Chili con carne med nachos och rostad jalapeñomayo

Chili sin carne med nachos och rostad jalapeñomayo

Vecka 12 (17/3 - 21/3)

Måndag 17/3

Pasta pesto med kyckling och grillade grönsaker

Pasta med krämig paprikasås, zucchini och Quorn

Tisdag 18/3

Vegetarisk minestronesoppa serveras med bröd och pålägg

Creme ninon serveras med bröd och pålägg

Onsdag 19/3

Fisk och skaldjursgryta med kokt potatis samt limeaioli

Aubergine med lins och pankotäcke serveras med kokt potatis och örtsås

Torsdag 20/3

Kebab i tomatsås serveras med ris och vitlökssås

Vegetarisk kebab serveras med ris och vitlökssås

Fredag 21/3

Nudelwok med het sås och kött från Lövsta

Vegetarisk wok med äggnudlar och sojasås

Vecka 13 (24/3 - 28/3)

Måndag 24/3

Falukorvsfrikassé serveras med potatismos

Het vegetarisk korvgryta serveras med potatismos

Tisdag 25/3

Panerad fisk med skagenröra, gröna ärtor samt kokt potatis

Vegetarisk biff serveras med kesoröra och kokt potatis

Onsdag 26/3

Biffstroganoff serveras med ris och saltgurka

Fylld ugnsgratinerad zucchini serveras med citrusyoghurt samt bulgur

Torsdag 27/3

Mac and cheese gratäng med cheddar, skinka och grönsaker

Mac and cheese "vego" med cheddar och grillade grönsaker

Fredag 28/3

Pannkakor med sylt

Husets rätt

Vecka 14 (31/3 - 4/4)

Måndag 31/3

Pasta med krämig tonfisksås

Pasta med svamp, grönkål samt soltorkad tomat

Tisdag 1/4

Ost och broccolisoppa serveras med bröd och pålägg

Italiensk tomatsoppa serveras med bröd och pålägg

Onsdag 2/4

Jambalaya med kött från Lövsta serveras med harissayoghurt

Omelett med grillad paprika, manchego och zucchini

Torsdag 3/4

Kycklingpannbiff serveras med tzatziki samt rostad potatis

Bönbiff serveras med tzatziki samt rostad potatis

Fredag 4/4

Fajitas buffé med chiligryta, gräddfil och salsa

Vegfajitas med gräddfil och salsa

Vecka 15 (7/4 - 11/4)

Måndag 7/4

Pasta vegonara med soltorkade tomater och rökta champinjoner

Pasta pomodoro

Tisdag 8/4

Chorizo med grillad paprikarisotto och spenat

Vegetarisk Olssons frestelse

Onsdag 9/4

Köttbullar med gräddsås, kokt potatis samt lingonsylt

Japansk kålraggmunk "okonomiyaki" med chilimajonnäs och sojabönor

Torsdag 10/4

Gratinerad fiskfilé med fetaoströra och rostad potatis

Stekt ris med asiatiska grönsaker, ägg samt sirachadipp

Fredag 11/4

"Påsktacos" taco på kycklingfärs serveras med klassiska tillbehör

"Vegtacos" med klassiska tillbehör

Vecka 17 (21/4 - 25/4)

Måndag 21/4

Annandag påsk

Tisdag 22/4

Green nuggets serveras med ris och sötsursås

Vegetarisk moussaka

Onsdag 23/4

Blomkålssoppa med lax och äggröra serveras med bröd och pålägg

Grön ärtsoppa "Principal" serveras med bröd och pålägg

Torsdag 24/4

"Fläsk Yakiniku" serveras med äggnudlar och ostronaioli

Raggmunk med lingon och keso

Fredag 25/4

Köttfärsrutor med rödvinssås samt rostad potatis

Bönfärsruta med grönpepparsås samt rostad potatis

Vecka 18 (28/4 - 2/5)

Måndag 28/4

Korvgryta serveras med ris

Falafel serveras med ris och currydipp

Tisdag 29/4

Ostgratinerad sej serveras med dillkokt potatis

Linsgryta "kokos och lime" serveras med rispilaff

Onsdag 30/4

Köttbullar med makaroner

Vegokorv med makaroner

Mösspåtagningslunch serveras kl 13 för våra treor.

Torsdag 1/5

Stängt!

Fredag 2/5

Stängt!

Vecka 19 (5/5 - 9/5)

Måndag 5/5

Kyckling tikka masala serveras med basmatiris

Broccolibiff serveras med couscous och ädelostcrème

Tisdag 6/5

Gulaschsoppa serveras med bröd och pålägg

Krämig linssoppa med chili och ingefära serveras med bröd och pålägg

Onsdag 7/5

Helstekt fläskkarré serveras med husets bearnaise samt klyftpotatis

Bakad potatis med grillad paprikaröra och vita bönor

Torsdag 8/5

Fiskburgare med rostad potatis, tartarsås samt klassiska tillbehör

Vegetarisk burgare med rostad potatis samt klassiska tillbehör

Fredag 9/5

Vegetarisk pastagratäng med mozzarella, spenat och soltorkad tomat

Husets rätt

Vecka 20 (12/5 - 16/5)

Måndag 12/5

Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos, rostad lök samt senap och ketchup

Indisk korma med blomkål serveras med basmatiris

Tisdag 13/5

Spagetti Bolognese

Spagetti med morot och linssås

Onsdag 14/5

Färsk sejfilé med äggsås, persilja och citron serveras med kokt potatis

Vegetarisk pytt i panna med pepparrotscrème samt pressgurka

Torsdag 15/5

Buffé med blandade smårätter

Fredag 16/5

Kebabgryta serveras med ris och vitlökssås

Fetaostgratinerade rödbetor, ruccola och rostade solroskärnor serveras med citrusyoghurt

Vecka 21 (19/5 - 23/5)

Måndag 19/5

Chili con carne serveras med rostad majssalsa, gräddfil och nachos

Green nuggets serveras med ris samt chili & korianderdipp

Tisdag 20/5

Schnitzel tonkatsu med basmatiris och marinerade böngroddar

Pastagratäng med broccoli och ädelost

Onsdag 21/5

Vårig fiskgryta med fänkål, räkor och musslor serveras med kokt potatis

Rostad paprikasoppa med bröd och pålägg

Torsdag 22/5

Pastasallad "Pick & mix" med kyckling

Vegetarisk pastasallad "pick & mix"

Fredag 23/5

Rödbetsbiffar serveras med rostad potatis och tzatziki

Svamprisotto med grillad lök och sojabönor

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats