Start / Förskola och skola / Gymnasium / Gymnasieskolor i kommunen / Vallentuna gymnasium / Nyheter Vallentuna gymnasium / Nytt samarbete mellan Vallentuna gymnasium och Sports Club i Vallentuna

Nytt samarbete mellan Vallentuna gymnasium och Sports Club i Vallentuna

Från och med hösten 2018 får alla elever på Vallentuna gymnasium möjlighet att träna på Sports Club under idrotten. Syftet med samarbetet är att öka elevernas intresse för träning och fysisk aktivitet samt höja kvaliteten på idrottsundervisningen. De elever som läser gymnasiets idrottsprofil får även ett kostnadsfritt dagkort på Sports Club.

Samarbetet startade i mindre skala redan under läsåret 2017/18. "Vi såg ganska snabbt positiva effekter på både skolnärvaro och inlärning. Vi märkte också att elever som inte tidigare hade haft någon träningsbakgrund började träna kontinuerligt. En stor del av idrottsundervisningen går utmärkt att utföra på Sports Club och blir ett bra komplement till undervisningen utomhus och i idrottshallen", säger Johan Klintberg, rektor på Vallentuna gymnasium.

Eleverna kommer att få möjlighet att träna utifrån sina förutsättningar i både bassäng och styrketränings- och konditionslokaler. De kommer även få prova på gruppträning, till exempel spinning och yoga.

Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande, och Victor Kilén, kommundirektör, passade på att medverka under ett av elevernas spinningpass. "Stillasittandet är idag ett stort problem bland både unga och vuxna. Samarbetet med Sports Club ger goda förutsättningar att öka elevernas fysiska aktivitet, vilket bidrar till bättre inlärning, koncentrationsförmåga och psykiskt välbefinnande", säger Parisa Liljestrand.

Åtta personer som sitter på motionscyklar

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats