Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Företagsklimatet i Vallentuna blir ännu bättre

Företagsklimatet i Vallentuna blir ännu bättre

Tisdag 31 maj släpptes Svenskt Näringslivs årliga enkät om kommunernas lokala företagsklimat. Vallentunas företagare ger kommunen fortsatt goda betyg och Vallentuna är en av fem stockholmskommuner som förbättrar sig mest på det sammanfattande omdömet.

– Att Vallentuna tidigare i vår fick rekordhöga NKI siffror och nu stigande resultat i Svenskt Näringslivs enkät är mycket positivt och visar att vårt fokus på att ge företag de bästa förutsättningar i Vallentuna ger resultat, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande.

Två kategorier som utmärker sig är service och bemötande samt kommunala tjänstemäns attityder till företagande där betygen stigit rejält.

– Service och bemötande kombinerat med god kvalitet är ett prioriterat område som kommunens medarbetare arbetat med länge och som nu ger goda resultat, säger Annika Hellberg, kommundirektör

Trenden över omdömet av företagsklimatet i Vallentuna har sedan 2018 varit positiv och gör ett rejält kliv upp för 2022.

– Att förbättra näringslivsklimatet är ett långsiktigt arbete med många berörda, både internt och externt. Vi har nu många bra processer och samarbeten på plats som bidrar till vår positiva utveckling, säger Magnus Isberg, Näringslivsstrateg.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats