Start / Näringsliv och arbete / Stöd ut i arbete

Stöd ut i arbete

Du som är arbetssökande och inskriven på arbetsförmedlingen eller någon annan myndighet kan få praktik och arbetsträning på Arbetsmarknadsavdelningen (AMA).

Så här går det till

Arbetsmarknadsavdelningen samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialtjänsten, andra kommuner, skolor och olika myndigheter för att de personer som är aktuella för arbetsmarknadsstöd ska nå egen försörjning, genom arbete eller studier.

Om din handläggare på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller Socialtjänsten beställer tjänsten hos oss på Arbetsmarknadsavdelningen, kallas du till oss av en konsult som hjälper till att hitta den plats som passar bäst.

Vi möter framförallt långtidsarbetslösa och personer med olika behov av rehabilitering. Tillsammans med handläggaren strävar vi efter att hitta helhetslösningar kring varje person med hänsyn till att höja livskvaliteten och möjligheterna att komma i självförsörjande spår.

Det här kan du få hjälp med

Information och vägledning 

Vi finns med som ett stöd när det gäller att hitta och förverkliga det man vill och kan arbeta med, att stärka självförtroendet och att våga ta ansvar på nytt för det egna fortsatta livet. I datasalen har du möjlighet att ta fram ansökningshandlingar. Vi ger ett personligt stöd i vad man ska tänka på när man skriver sitt ansökningsbrev, sin CV och meritförteckning.

Samordning av arbetsmarknadsinsatser 

Tillsammans med handläggaren gör vi uppföljning med jämna mellanrum och stämmer av hur det går och vilka eventuellt nya insatser som behövs.

Arbetsuppgifter 

I samarbete med Human Bridge erbjuder vi en tillfällig arbetsplats. Bland de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att arbeta vid någon av stationerna för att ta hand om kläder, skor och textilier som ska bli en biståndsprodukt eller skickas vidare till secondhand-butiker.

Arbetsträning och praktik 

Genom vår praktiksamordnare håller vi goda kontakter med arbetsgivare i Vallentuna och närliggande kommuner för att hjälpa till med kontakter med arbetsgivare och praktikplatser.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats