Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Här kan Vallentunas lantbrukare få hjälp vid torka

Här kan Vallentunas lantbrukare få hjälp vid torka

Om det varma och torra vädret håller i sig finns risk för torka och vattenbrist. Här finns tips om var du som lantbrukare kan få tag i vatten och foder om en kris skulle uppstå.

Vatten

Roslagsvatten har ett tappställe/brandpost på Smidesvägen 5. Ta kontakt med Roslagsvattens kundservice på telefon 08-540 835 00 innan hämtning. Större entreprenörer kan behöva ett eget brandposthuvud för att kunna hämta vatten, men om detta inte finns kan Roslagsvatten hjälpa till med det. Efter hämtning ska du rapportera till Roslagsvattens kundservice hur mycket vatten du hämtade för att få faktura.

Om torka uppstår kan Roslagsvatten även sätta upp ett tappställe vid Stationsvägen i Kårsta och vid Hammarvägen i Brottby.

Om det finns behov av att hyra in en tankbil kan företaget DKLBC erbjuda fyra stycken tankbilar. Kostnader för detta tas av den enskilde lantbrukaren.

Foder

Foder går att hämta på nedanstående platser. Ta kontakt med kommunekolog Anders Dagsberg via Vallentuna kommuns kontaktcenter på telefon 08-587 850 00.

  • Ängen vid Sättra torp, Kårsta.
  • Ängarna norr och söder om G:a Norrtäljevägen vid Yesterdays.
  • Gävsjödalen söder om Gävsjön, norra delen.
  • Sydligaste ängen i Gävsjöskogen, norr om G:a Mörtsjön.
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats