Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Sök kompetenslyftet - studera yrkeskurs i höst!

Sök kompetenslyftet - studera yrkeskurs i höst!

Funderar du på att höja din yrkeskompetens eller intresserad av att arbeta inom en ny bransch? Under hösten görs en särskild satsning på yrkeskurser inom Komvux.

Detta möjliggörs genom skolverkets extra statsbidrag för regional yrkesinriktad vuxenutbildning för 2020. Satsningen riktar sig till dig som har ett syfte och mål att höja din yrkeskompetens. Samverkan sker med Arbetsförmedlingen som efter avslutad utbildning anordnar en rekryteringsträff med arbetsgivare inom aktuella branscher.

Yrkeskurserna ges inom följande yrkesområden

  • Vård och omsorg
  • Barn och fritid
  • Butikshandel
  • Fastighet
  • Logistik

Yrkeskurserna bedrivs på distans och erbjuds av olika komvuxskolor. Satsningen gäller endast enstaka yrkeskurser, ej hela yrkesutbildningar.

Observera att studierna inom ramen för satsningen gäller under en begränsad tid, 7 september – 18 december. Sökande med kort utbildning prioriteras, men ansökan är öppen för alla, även för dig med gymnasieexamen. Studierna ger rätt till studiemedel från CSN.

Ansökan senast 23 augusti

Kompetenslyftet omfattar tre yrkeskurser (300 poäng) som erbjuds på helfart under 15 veckor. Läs mer om hur du söker på länken nedan.

Observera att du behöver skriva ut din webb-ansökan och skicka in den till Kunskapscentrum Nordost för beslut. Om du anger din hemkommun i webbansökan finns det möjlighet att skriva ut din ansökan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats