Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Vallentuna klättrar till topp 50 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat

Vallentuna klättrar till topp 50 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat

Vallentuna kommun klättrar 50 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat i Sveriges 290 kommuner. Detta innebär att Vallentuna nu ligger på plats 46. Området där Vallentuna stiger mest i hela landet är kommunpolitikernas attityd till företagande, där går kommunen upp 118 placeringar.

– Vallentuna kommun ska vara en plats där innovation och entreprenörskap ska kunna utvecklas och frodas. Som kommun ska vi ge den bästa möjliga servicen och inte göra det krångligt för våra företagare, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande.

Vallentuna kommun har också ökat kraftigt i tjänstemännens attityder till företagande. Det är en förbättring med 104 platser.

– Att ge bra service och skapa goda förutsättningar för företagen är prioriterat inom kommunens verksamheter. Vi arbetar långsiktigt med att stärka våra medarbetare med högt fokus på service och bemötande, säger Annika Hellberg, kommundirektör.

Att komma in på topp 50 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat i Sverige och dessutom göra ett rejält ryck upp är ett styrkebesked.

– Att vi nu ligger på plats 46 efter att ha klättrat 50 placeringar känns väldigt roligt och som ett kvitto på att våra insatser gett resultat. Nu kommer vi arbeta vidare och förhoppningsvis klättra ännu högre, säger Magnus Isberg, näringslivsstrateg.

Svenskt näringsliv lyfter också fram den goda utvecklingen inom Vallentuna kommun med stora förbättringar inom flera viktiga områden som i hög grad påverkar nöjdheten hos företagen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats