Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Vallentuna kommun stiger i rankingen av företagsklimat

Vallentuna kommun stiger i rankingen av företagsklimat

Under första kvartalet varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företag i Sveriges kommuner för att mäta företagsklimatet. En mängd frågor ställs om hur företagen bland annat upplever kommunens attityd till företagen, handläggningstider och myndighetsutövning.

Baserat på resultaten släpper Svenskt Näringsliv en ranking av alla Sveriges kommuner. Vallentuna kommun stiger i år med 58 placeringar och ligger nu på plats 75.

- Det är oerhört glädjande att se Vallentuna klättra eftersom ett förbättrat företagsklimat har varit en viktig fråga för oss. Vi har arbetat målinriktat och vidtagit en mängd åtgärder och ser nu att detta börjar ge resultat, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande.

Magnus Isberg, som arbetar som näringslivsstrateg på kommunledningskontoret, känner också att det är roligt att få ett kvitto på att allt som görs uppskattas.

- Det har varit ett hårt arbete som såklart inte kommer upphöra nu, tvärtom så växlar vi upp och vill klättra ännu högre, säger Magnus Isberg.

Magnus Isberg

Näringslivsstrateg

Telefon
0766-41 50 26

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats