Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Prins Daniel på besök i hälsans tecken

Prins Daniel på besök i hälsans tecken

Onsdagen den 25 september 2019 hade Vallentuna kommun det stora nöjet att ta emot besök av Prins Daniel. Prinsen fick ta del av kommunens arbete med att motverka utanförskap och främja god hälsa bland, barn, ungdomar och äldre.

Besöket inleddes med dans och musik av Kulturskolans och Karlbergsskolans elever på Hagaskolans skolgård. Prinsen fick via aktivitetsstationer, ute i det fina höstvädret, möjlighet att prata med ledare från idrottsföreningar samt fritidshemspersonal.

Efter skolbesöket fortsatte Prinsen till Sports Club Vallentuna, som tillsammans med Vallentuna gymnasium och socialförvaltningen driver olika samarbetsprojekt. Både gymnasieelever och seniorer fick berätta för Prinsen vad träningen betyder för dem och hur bra de mår av den. Besöket avslutades med en rundvandring på Sports Club.

– Det har varit en dag fylld av inspiration ute i våra verksamheter. Det är viktigt att vi lyfter goda exempel från vardagen och visar vart vi som kommun är på väg. Just i dag har vi haft fokus på folkhälsa och hur rörelse, träning och kost ökar livskvaliteten för såväl våra yngre invånare som våra seniorer, säger Victor Kilén, kommundirektör.

Grupp människor

Grupp människor

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats