Start / Trafik och resor / Nyheter trafik och resor / Snart stängs sträckan mellan Täby kyrkby och Kårsta av

Snart stängs sträckan mellan Täby kyrkby och Kårsta av

Den 10 juni stängs Roslagsbanan av mellan Täby kyrkby och Kårsta. Anledningen är att färdigställa det dubbelspår som går längs med hela Kårstalinjen, och där sträckan mellan Täby kyrkby och Kragstalund återstår.

Storstockholms lokaltrafik (SL) hade sedan tidigare planerat att stänga av sträckan mellan Täby kyrkby och Kårsta för att dubbelspåret ska kunna gå hela vägen från Kårsta till Stockholm Östra. På grund av coronapandemin senarelades dock projektet från den 5 april till den 10 juni. SL har redan inlett arbetena i Täby kyrkby och längs med banan upp till Lindholmen men det är först den 10 juni som tågtrafiken stängs av helt.

Den avstängda sträckan väntas öppna upp igen den 13 december 2020. För att underlätta för resenärerna har SL byggt en tillfällig infartsparkering i anslutning till Täby kyrkby station, med plats för cirka 230 bilar.

I samband med avstängningen kommer SL att förbättra säkerheten vid flera korsningar mellan Vallentuna och Lindholmen, och mellan Frösunda och Ekskogen förbereds spåret för att kunna testköra de nya tågen som kommer senare i år.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats