Start / Kommun och politik / Årets Vallentunabo

Årets Vallentunabo

Vallentuna ska vara en plats där glädje, stolthet, engagemang och stor framtidstro ska finnas hos oss som bor här, och varje dag finns det invånare som gör något som får positiva effekter för andra. Ibland passerar de förbi och gläder och stärker i det lilla och ibland kan de skapa stora nyheter. För att visa uppskattning och kunna lyfta fram någon av alla dessa personer har priset Årets Vallentunabo instiftats av Vallentuna kommun. 

Syftet med priset är att stärka kommuninvånarnas identitet och skapa stolthet och glädje över att bo i Vallentuna.

Årets Vallentunabo skall uppfylla något eller flera av följande kriterier:

  • Vara en person som uppskattas och/eller uppmärksammats för antingen sin personlighet och sina handlingar och/eller sina färdigheter, talang och kompetens.
  • Ha gjort något gott och positivt och/eller annorlunda och nyskapande
  • Vallentuna kan känna glädje och stolthet över
  • Vara bosatt i Vallentuna - eller född och uppvuxen här
  • Vara en god ambassadör för Vallentuna kommun

Årets Vallentunabo 2023

Lördagen den 16 september var kommunstyrelsens ordförande Johan Skog på plats på evenemanget Vallentunakalaset för att dela ut utmärkelsen till årets Vallentunabo.

Motiveringen löd:

"Jenny Nilsson är en eldsjäl som ploggat (plockat skräp och joggat) och städat upp stora mängder skräp från naturen i Vallentuna helt ensam - Vilken otrolig inspiration! Nedskräpningen måste upphöra och det gör det genom att vi alla belyser problemet med den, och genom att vi gör som Jenny och plockar upp det som redan slängts i naturen."

Vi säger varmt grattis till Årets Vallentunabo 2023, Jenny Nilsson!

bild på Johan Skog och Jenny Nilsson

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats