Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Nu skapas Vallentunas nya fritidsgård – ute i skolorna

Nu skapas Vallentunas nya fritidsgård – ute i skolorna

I början av nästa år öppnar Vallentunas nya fritidsgård. Till dess finns fritidsledarna ute på Hjälmstaskolan och Bällstabergsskolan fem kvällar i veckan för att hitta på roliga aktiviteter och tillsammans med ungdomarna skapa innehållet i den nya fritidsgården.


Under hösten är fritidsgårdsverksamheten öppen fem kvällar i veckan på två skolor i Vallentuna.

– Det är en stor fördel. På skolorna får vi umgås med ungdomarna i deras vardagsmiljö och även lära känna de ungdomar som normalt inte besöker fritidsgården. Nu får vi möjlighet att bygga den nya fritidsgården tillsammans och skapa ett innehåll som lockar ännu fler unga, säger Torsten Tummen Scott, enhetschef Ung fritid.

Möjlighet att skapa sin egen fritid

På skolorna kommer ungdomar i åldern 13-18 år bland annat att få möjlighet att dansa, skapa och spela musik och de är välkomna till alla aktiviteter på båda skolorna, oavsett vilken skola de tillhör.

Fritidsledarna hoppas att det kommer att innebära att fler unga upptäcker att de kan skapa sin egen fritid och vilja ta del fritidsgårdarnas utbud även i framtiden.

– Under fyra månader får vi möjlighet att bygga fler relationer med unga och ta reda på vad de behöver och vill ha. Vi kan skapa mindre evenemang på skolorna, som vi sedan kan göra riktigt stort på den nya fritidsgården, säger Christoffer Hofverberg, föreståndare för nya fritidsgården.

Rum för rörelse, skapande och e-sport

Lokalen där den nya fritidsgården ska flytta in passar perfekt för ändamålet. Här kommer du direkt in i verksamhetens kärna och det finns rum för rörelse, skapande och e-sport. Lokalen ligger dessutom precis intill stationen vilket innebär att det är enkelt att smita in för en liten pratstund med kompisar eller fritidsledare medan man väntar på tåget.

– Jag har en riktigt bra känsla och alla i personalen ser fram emot att få skapa någonting helt nytt tillsammans med Vallentunas unga, säger Torsten Tummen Scott, enhetschef Ung fritid.

Aktiviteter fem kvällar i veckan

Fritidsledarna finns på plats på Bällstabergsskolan tisdagar och torsdagar klockan 17.00–21.30 och i Hjälmstaskolan onsdagar och torsdagar klockan 15.00–21.30, fredagar klockan 15.00–23.00 och lördagar 18.00–23.00. Fritidsgården Haket har öppet som vanligt.

Klubb Cosmos har som tidigare sin verksamhet på tisdagar klockan 16.00–21.00, men nu i Vallentuna Arbetscoachning och sysselsättnings lokaler på Fabriksvägen 1A.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats