Discgolfbanor

Den 17 juni 2022 invigdes Vallentunas discgolfbana - en fullstor bana med 18 utkast mitt i ett fornminnesområde. Här kan du inte bara utöva riktigt bra discgolf utan också uppleva fornlämningar och berättelserna knutna till dessa på nära håll.

Discgolf är en av världens snabbast växande sporter och det är inte svårt att förstå varför. Det är en rolig, social och utmanande sport där alla kan vara med oavsett ålder, ekonomi eller teknisk skicklighet. Lägg därtill naturupplevelser, avkoppling och gott om motion.

Vallentunas nya discgolfbana erbjuder allt det som hör sporten till och än mer. Genom rörelse i en rik kulturmiljö bjuds du in till annorlunda och spännande träning som kombinerar idrott och kultur.

Banan är öppen för alla och behöver inte bokas. Tänk på att visa hänsyn för varandra och andra på området.

Hitta hit

Discgolfbanan ligger på Snapptunafältet. Både bankarta och karta till platsen hittar du via Naturkartan via länken här. 

Till Naturkartan

Bankarta Discgolf

Bakgrund till Snapptuna discgolfbana

Discgolfbanan har utformats och utvecklats av engagerade discgolfare som under många år arbetet för att utveckla den äldre banan som låg på platsen sedan tidigare. 

Tack vare och genom Riskful Play samordnades arbetet. 

Utveckling och framtid

Under hösten 2022 kommer discgolfbanan utvärderas och kompletteras. Det planeras också för mer information kring kulturmiljöerna på platsen. Vidare håller en förening på att skapas som kommer arrangera både aktiviteter samt utveckling av platsen. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats