Start / Fritid och kultur / Ung i kommunen / Fritidsgårdar och mötesplatser

Fritidsgårdar och mötesplatser

Fritidsgårdarna i Vallentuna erbjuder dig som barn och ungdom en mötesplats med aktiviteter som musik, dans, tjejverksamhet med mera, på dina villkor. Fritidsgården och dess verksamhet är öppen för alla i hela kommunen. Det är en trygg plats med vuxna ledare. Du är välkommen hit på olika aktiviteter eller om du bara vill hänga lite och träffa kompisar. 

Klubb Cosmos

Grupp personer som står och sitter bredvid varandra

Klubb Cosmos vänder sig till dig med funktionsvariation från 13 års ålder och uppåt. Vi har öppet tisdagar mellan klockan 16.00-21.00 på NOVA.

I caféet kan du köpa läsk, kaffe, te, smörgåsar och gott kaffebröd. Kom och spendera kvällen med att spela pingis, eller lyssna på musik, träffa kompisar eller droppa in på en fika. Klubb Cosmos hittar även på olika aktiviteter utanför Nova efter era önskemål!

Adress: Tellusvägen 19

NOVA

Grupp ungdomar på en gräsmatta

Nova är en mötesplats för dig mellan 13-18 år. Här sätts din delaktighet och vilja i centrum och du styr verksamhetens utbud.

På NOVA finns:

  • Café
  • Möjlighet till evenemang och konserter
  • Replokaler
  • Dj-rum
  • Studio
  • Danssal
  • Skatehall
  • Tv-spel
  • Pingis

Fritidsgården Haket

En tjej som sitter vid ett bord. På andra sidan står det en kille.

Haket är en mötesplats för dig mellan 13-20 år. Här finns möjligheter till att hänga med kompisar och prova på alla de aktiviteter som finns, till exempel biljard och tv-spel. Det finns även ett café med mackor och annat gott. På helgerna finns möjlighet att aktivera sig i sporthallen.

Ordinarie öppettider för Fritidsgården Haket

Måndag
14.00-21.30

Tisdag
Stängt

Onsdag
14.00-21.30

Torsdag
14.00-17.30

Fredag
14.00-23.30

Lördag
18.00-23.30

Söndag
Stängt

Skateboard, BMX, kickbike

I Vallentuna finns en inomhusskatehall. Här hittar du öppettider och annan bra information. 

Mer information

Bild på skatebordramper

Följ fritidsgårdarna på sociala medier!

Nova och Haket finns på Facebook och instagram. Nästan jämt kan du läsa om senaste nytt där! Även Vallentuna kommuns gemensamma facebooksida kan vara bra att följa om du vill veta vad som händer. 

Fritidsgårdarnas uppdrag

Fritidsgårdarnas uppdrag är att skapa trygga mötesplatser för unga som kännetecknas av inkludering, mångfald och tillgänglighet. Här kan du läsa uppdraget i sin helhet.  

Fritidsgårdarnas uppdrag (PDF)

Fyra ungdomar som grillar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats