Skidåkning

När det finns natursnö i tillräcklig mängd anläggs skidspår på flera håll i kommunen. 

På skidpår.se kan du se status på skidspår, informationen lämnas av besökare.

Det är inte tillåtet att gå, rida eller cykla i anlagda skidspår. Vill du promenera eller springa måste du hålla dig vid sidan av skidspåren. 

Veda skidspår

Vid god snötillgång spåras här ett upp till sex kilometer långt spår för klassisk längdskidåkning. Här kan du njuta av utmanande skidåkning i ett vackert öppet landskap. Vid hål 2 finns en populär pulkabacke. 

Grinden till parkeringen på Vallentuna GK är öppen: 
Vardagar 09.00 - 20.30 
Helg 09.00 - 18.30 
 

Össeby idrottsplats

Vid god snötillgång spåras här för klassisk längdskidåkning. Elljusspåret är 3,9 kilometer långt med tuffa backar, det har röd markering och belysningen är tänd till kl. 22. Ibland spåras kortare spår runt löparbanan och/eller ut på åkrarna från elljusspåret.

Vallentuna idrottsplats

Vid god snötillgång packas flera av motionsspåren för skateskidåkning. Spåret med gul markering är som längst 5 kilometer långt och spåret med röd markering är som längst 2,6 kilometer. Belysningen tänds vid skymning och lyser fram till klockan 22. På morgonen är belysningen tänd från klockan 05 fram till att det ljusnar.

Vallentunasjön

Vid god snötillgång spåras ett spår för längdskidåkning intill skridskobanan på Vallentunasjön.

Spårstatus

Veda skidspår

2021-02-12: Tre nypreparerade spår på Veda. Slingan är ca 5 km.

Össeby idrottsplats

2021-02-12: Fina spår i elljusspåret och nydragna spår på åkern i anslutning till idrottsplatsen. En del vetestubb i spåren som bitvis bromsar lite. 

Vallentuna idrottsplats

2021-02-08:
Vallentuna idrottsplats, 5km motionsspår
Nu finns det ett nypreparerat spår i motionsspåret vid Vallentuna IP. Bredvid spåret finns ett gångstråk, försök att undvika att gå i skidspåret.

Vallentuna idrottsplats, löparbanan

2021-02-08:
Tre nypreparerade skidspår runt löparbanorna. Spåren finns på 400 meters banorna och belysningen runt om är tänd mellan kl. 15.00 - 20.00.

Vallentunasjön

2021-02-09: Inga spår. Plogning av sjön ej möjligt pga. dubbelis. Går inte att köra ut med tunga maskiner. Vi avråder från att beträda isen. 

Vinter i Vallentuna

Senaste nytt

2021-03-01: 
Varning för svaga isar 
Varning för mycket svaga isar i Uppsala- och Stockholms län. Det varma vårvädret gör att isarna på sjöar och vattendrag blir svaga och förrädiska att befinna sig på och det är stor risk att en olycka sker. 

Räddningstjänsten, Polisen, Region Uppsala och Region Stockholm samt länsstyrelserna i Uppsala och Stockholms län uppmanar allmänheten att inte ge sig ut på istäckta sjöar och vattendrag.  

...mer att göra under vintern. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats