Start / Fritid och kultur / Kulturskola / kulturLABBET

kulturLABBET

Kom och lär dig något nytt på Vallentuna Kulturhus i Vallentuna centrum! Prova på en eller flera av våra olika aktiviteter. Från 11 år och fri entré. Du behöver inte anmäla dig i förväg och vi bjuder på fika.

Torsdagar kl. 17.00-19.00, drop-in

  • 11 april
  • 18 april
  • 25 april
  • 2 maj

Välkommen!

Aktiviteter vt 2024

Remake och repair kl. 17.30-19

Vi går igenom hur man lagar, ändrar och gör om textiler. Hur vi gör plaggen kortare, längre, större, mindre eller gör helt om. Vad gör man med en tygkasse? Lär dig använda nål, tråd, färg för att laga och göra nytt. Vi kommer arbeta med återbruk av alla sorters textilier. Ta gärna med ett klädselplagg som du vill göra om.

Lokal: Gröna rummet, Vallentuna Kulturhus

Lärare: Maria Rasmusson

syr med symaskin

Kreativt skrivande kl. 17.40-19

Kom och prova på skrivande! Hur bygger man en berättelse? Hur gestaltar man en karaktär? Ta med ditt fantasyprojekt, dina dikter eller en idé du vill arbeta på så utvecklar vi den vidare tillsammans. Lärare finns på plats med tips, idéer och skrivövningar för den som vill prova på olika genrer.

Lokal: Lilla mötesrummet, Vallentuna Kulturhus

Lärare: Anna Fogelberg

Kulturgrupp för unga skriva

Konstverkstad kl. 17-19

Att börja bygga på en skulptur eller skapa ett collage kan ibland kännas stort och svårt, mycket är nog för att det är svårt att veta hur man börjar, vilket material behöver jag? Vi kommer att gå igenom hur man bygger skulpturalt eller skapar collage med hjälp av material som finns omkring oss som skrot och återvinning. Hur bygger man en stomme av kartong? Kan man jobba i stort format eller litet? Alla alternativ finns och vi provar oss fram!

Lokal: Kreativa verkstaden, Vallentuna Kulturhus

Lärare: Anna Westin

målar på kulturverkstan

 

Filmskapande kl. 17-19

Vi gör en film tillsammans! Vi går igenom en hel filmprocess, från planering till färdig film. Vi testar på filmskapandet tillsammans på ett kreativt och lekfullt sätt och du får lära dig grunderna i filmskapande. Deltar man på alla tillfällena ges man chans att testa på alla moment och de olika yrkesrollerna; regissör, skådespelare och kameraperson. Allt material som du behöver finns på plats i Kulturhuset: bildmanus-mallar, iPads för inspelning och redigering.

Lokal: Stora mötesrummet, Vallentuna Kulturhus

Lärare: Filmpedagog från Stockholms filmfestival

filmar

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats