Utegym

I kommunens fem utegym kan du helt gratis träna styrka med hjälp av redskapen eller göra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd. 

Kårsta

Åtta träningsredskap samsas nu på hörnet av Sättratorpsvägen och Backavägen invid grusplanen i Kårsta. Där finns möjlighet att träna alla de större muskelgrupperna i form av knäböj, marklyft, armhävningar, bänkpress, axelpress, dips, situp och så avslutningsvis en stretchyta.

Det finns möjlighet att parkera i närheten.

Hitta hit: Utegymmet i Kårsta hittar du vid Kårsta torg, adressen är Sättratorpsvägen/Röbytorpsvägen.

Össeby Idrottsplats

Utegymmet vid Össeby Idrottsplats hittar du i anslutning till fotbollsplanen bort mot skogen. Där finns det möjlighet att träna alla de större muskelgrupperna i form av knäböj, marklyft, armhävningar, bänkpress, axelpress, dips, situp och så avslutningsvis en stretchyta.

Det finns möjlighet att parkera i närheten, sikta på Vadavägen 11.

Hitta hit: Utegymmet vid Össeby Idrottsplats hittar du i anslutning till 11-spelare fotbollsplanen.

Kvarnbadets utegym 

Utegymmet syftar till att uppmuntra dig som kanske inte tränar så ofta att våga prova på att gå till ett utegym. Kanske är det så att du har en funktionsvariation som påverkar din möjlighet att träna, exempelvis på grund av diagnos eller ålderdom. Förhoppningen är att de flesta ska känna sig bekväma med att nyttja detta utegym, oavsett förutsättningar.

Fokus på utrustningen är att träna balans och rörelsemotorik samt stimulera sinnen såsom känsel och hörsel. Förhoppningen är du ska finna att miljön tillåter både fysisk träning och återhämning. Kanske kan det fungera som ett utmanande inslag i våran vardag där platsen blir ett naturligt stopp längs med promenader.

I närheten av utegymmet finns både Björkby-Kyrkvikens promenadstråk, Kvarnbadet, Väsbygårdens vårdboende, servicebostäder, koloniområde, förskola och Hälsans stig. Dessa alla är viktiga komponenter till utegymmet. Till Tuna torg är det 800 meter.

Vallentuna Idrottsplats

Utegymmet på Vallentuna Idrottsplats ligger i anslutning till motionsspåren.

Hitta hit: Du hittar enklast dit genom att parkera på stora parkeringen i anslutning till Ishallen. Gå sedan till höger om ishallen upp mot skogen bakom. När du kommit upp för den lilla backen som leder upp i skogen så är du framme vid motionsspåren och har då utegymmet framför dig.

Lindholmen

Åtta träningsredskap med möjlighet att träna alla de större muskelgrupperna i form av knäböj, marklyft, armhävningar, bänkpress, axelpress, dips, situp och så avslutningsvis en stretchyta.

Det finns möjlighet att parkera i närheten.

Hitta hit: Utegymmet i Lindholmen hittar du bakom ICA.

Parkera på tillåtna platser antingen vid ICA eller vid Gustav Vasaskolan.

Gymmet ligger ca 50 meter bakom ICA. Inte alldeles lätt att hitta, men följ stigen så ser du det strax.

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats