Start / Fritid och kultur / Friluftsliv och natur / Badplatser och sjöar

Badplatser och sjöar

Vallentuna kommun har i dagsläget hand om tre badplatser i kommunen. Men i kommunen finns det bortåt 30 insjöar. Allemansrätten gäller både på land och på vatten. Du får bada vid stränder, åka båt nästan överallt, förtöja och övernatta något dygn i båten. Kraven på hänsyn mot omgivningen är desamma som på land. Inte störa – inte förstöra!

Vallentuna kommun har också ett bad med utomhusbassänger, Kvarnbadet. Det är öppet från slutet av maj till början av september.

Bergsjöns badplats

Bild på sjö i en skog

Bergsjön ligger i Kårsta och är en mindre skogssjö med en liten strand, brygga och omklädningsrum. Sjön är ganska grund och blir snabbt varm på sommaren. Under riktigt varma somrar kan vattentemperaturen uppnå långt över 25 grader.

Parkering finns vid Kårstaskolan, därifrån går en stig till skogsbadet.

Långsjöns badplats

Långsjön ligger vid Rialavägen i Ekskogen och är en långsmal sjö med strand, brygga och omklädningsrum. Där finns också möjlighet att grilla. 

Badplats vid Gustavs Udde

Två kvinnor som sitter på en sandstrand

500 meter från Bällsta station finns Vallentuna kommuns nyaste badplats. En del arbete behöver göras innan den är helt färdigställd men här finns idag strand, brygga och picknickbord. 

Kvarnbadet

Kvarnbadet är beläget vid Vallentunasjöns norra ände och består av en tempererad 50 metersbassäng, en 17,5 metersbassäng för simskola och mindre simkunniga barn samt en plaskdamm för de allra minsta barnen.

Vallentuna kommuns arbete med sjöar och vattendrag

Här kan du läsa mer om hur Vallentuna kommun arbetar med och kring våra sjöar och vattendrag

Bada i bassäng

I Vallentuna finns två anläggningar som erbjuder tempererade bassänger.

Simhallar, badhus och utomhusbad

Kvarnbadet
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats