Start / Fritid och kultur / Föreningar och föreningsliv

Föreningar och föreningsliv

Vi kan med stolthet säga att i Vallentuna finns i stort sett en förening för alla. Genom ideella eldsjälar skapas en meningsfull fritid för många och tillsammans med andra bidrar föreningslivet till ett levande Vallentuna.

Variationen i föreningslivet är berikande och ständigt vidgas denna mångfald. Vi vill ha ett levande och välmående föreningsliv och möjliggöra för nya idéer och verksamhet.

Föreningsstödet i Vallentuna kommun utgörs av ekonomiska stöd i form av bidrag men även av vägledning och rådgivning, t ex om hur du kan gå till väga om du vill starta en ny förening. Det finns också möjlighet att skriva ut dokument i kulturhuset och hyra samlingslokaler

Föreningar och register

Här till höger kan du hitta vilka föreningar som finns i Vallentuna samt kontaktuppgifter till dessa. 

Vanliga frågor och svar

Vi har dokument vi skulle behöva skriva ut, kan vi göra det på kommunen? 

Som registrerad förening i kommunens föreningsregister så finns möjligheten att använda föreningskopiatorn i Kulturhuset. Dit får ni tillträde och kopierar när det passar er. Ert användande registreras på er föreningskod och faktureras en gång om året.

Kopieringsapparaten finns på Kulturhusets övre plan, enklast ingång genom biblioteket när det är öppet. För att få tillträde till rummet behöver ni kvittera ut en särskild passerbricka. Kontakta fritidsförvaltningens föreningssamordnare för beställning av passerbricka.

Avgifter för föreningskopiering är följande, fastställda av kommunfullmäktige 2014-11-10 reviderade av Fritidsnämden 2022-06-02 § 43. Avgiften gäller per kopierad sida, och anges inkl. moms (25 %).

A4 svart-vit: 1 kr
A4 färg: 2 kr
A3 svart-vit: 2 kr
A3 färg: 4 kr

Vi ska ha ett möte men har ingenstans att ses, går det att hyra lokaler någonstans?

I Vallentuna har vi många lokaler som vi hyr ut till föreningar och privatpersoner. Exempel på lokaler är matsalar, aulor och våra mötesrum i Vallentuna kulturhus och bibliotek.

Vi vill ändra vår förenings uppgifter i föreningsregistret, hur gör vi det?

I Vallentuna kommuns föreningsregister kan de föreningar som vill, finnas med med sina kontaktuppgifter. Ni registrerar er förening på https://vallentuna.rbok.se/ där ni också kan göra ändringar. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats