Start / Fritid och kultur / Kultur / Film och bio

Film och bio

I Vallentuna är det lätt att ta del av film, skapa film och se film. I kommunen finns två biografer, den föreningsägda Saga Bio i Kårsta Ekskogens bygdegård och den kommunala Tuna Bio, som ligger i Vallentuna Teater.

Vi har även pensionärsbio, Knattebio och skolbio i Vallentuna Kulturhus.

Läs mer under respektive flik nedan. 

Utbud

TunaBio

TunaBio är Vallentuna kommuns egna biograf. Här visar vi de senaste biofilmerna och livesändningar av opera och balett från världens stora scener, Live på bio, i en klassisk biosalong med modern teknik. Vårt aktuella program finns på webbsidan: Evenemang och upplevelser

SagaBio

Saga Bio är Vallentunas föreningsägda biograf och ligger i Ekskogen. Där visas det senaste inom film med modern digital utrusning. De har även popcorn och läsk till försäljning. 

Live på Bio

Folkets hus och parker sänder opera- och balettföreställningar som spelas på världens stora scener. Samtidigt som föreställningarna visas i New York eller Moskva kan du sitta i biosalongen på TunaBio i Vallentuna Teater och se på samma föreställning.

Skolbio

Alla kommunens skolor har möjlighet att gå på skolbio. Skolbio är den gemensamma filmupplevelsen som ger utgångspunkt för samtal, skapar nyfikenhet och ger impulser till fortsatt kunskapssökande.

Knattebio

Vallentuna Kulturhus visar vi ofta Knattebio för de allra yngsta barnen. 

 

Pensionärsbio

Vallentuna Kulturhus visar vi några gånger per termin film för dig som är pensionär. 

 

Evenemang och upplevelser

Här på webben hittar du en samlingssida med evenemang samt utställningar som Vallentuna kommun arrangerar. När det gäller andra upplevelser är innehållet under uppbyggnad.

Evenemang och upplevelser

Barn och en vuxen dansar med ballonger
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats