Start / Fritid och kultur / Ung i kommunen / Funkisfestivalen

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS. I dag är det 22 kommuner som är med i tävlingen och varje kommun har sin egen deltävling på hemmaplan. Vinnaren i deltävlingen får vara med i semifinalen och ta chansen att komma vidare till den rikstäckande finalen.

Du som vill delta får önska vilken låt du vill uppträda med, men beslut fattas tillsammans med kapellmästaren i orkestern. Detta för att du som artist ska kunna få bästa möjliga stöd. Du kan ha skrivit låten själv eller ta en låt som någon annan artist har gjort. Audition till årets deltävling genomfördes den 4 oktober 2022.

Deltävling i Vallentuna

Lördagen den 28 januari 2023 kl. 15.00 är det dags för Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen. Kom till Vallentuna Teater, Gymnasievägen 4, och njut av en härlig eftermiddag. Du behöver ingen biljett och det är fri entré. Du kan även se livesändningen hemifrån, om du föredrar det. Länk kommer att finnas på denna sida.

I år är det elva artister som deltar och alla uppträder med var sin låt, kompade av kulturskolans lärarorkester. Röstar gör du med hjälp av din mobiltelefon eller dator. På plats finns en expertjury som får säga sitt och det kommer också vara möjligt för dig som följer sändningen hemifrån att rösta.

Vinnaren som utses får representera Vallentuna i semifinalen våren 2023.

Teckentolk

Teckentolk finns på plats på Vallentuna Teater och kommer även att synas i bild under livesändningen.

Hur röstar jag?

Du röstar via webbsidan Menti.com. Länk till sidan och kod för röstningen hittar du längst ner på denna webbsida.

Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen lördag 28 januari 2023

Filmen är tillgänglig att se till och med söndagen den 12 januari 2023.

Film med deltagarna i Funkisfestivalen vt 2023

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats