Start / Fritid och kultur / Ung i kommunen / Funkisfestivalen

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS. I dag är det 22 kommuner som är med i tävlingen och varje kommun har sin egen deltävling på hemmaplan. Vinnaren i deltävlingen får vara med i semifinalen och ta chansen att komma vidare till den rikstäckande finalen.

Du som vill delta får önska vilken låt du vill uppträda med, men beslut fattas tillsammans med kapellmästaren i orkestern. Detta för att du som artist ska kunna få bästa möjliga stöd. Du kan ha skrivit låten själv eller ta en låt som någon annan artist har gjort.

Den rikstäckande finalen 2021

Funkisglädje genomför årets rikstäckande final i Funkisfestivalen den 23 augusti 2021 och där kommer Isabella Olofsson att representera Vallentuna med låten "En säng av rosor". Isabella tävlade i Vallentunas deltävling hösten 2020.

För information se Funkisglädjes webbplats, www.funkisgladje.se. Du hittar en länk dit längst ner på denna webbsida.

Nu är det dags att anmäla sig till Funkisfestivalen och Scengruppen!

Nu är det dags att anmäla sig till Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen 2021/22 och till Scengruppen. Vallentunas deltävling är lördagen den 13 november 2021 på Vallentuna Teater och då ska Vallentunas bidrag röstas fram och avgöras av en jury tillsammans med publiken.

Vem får vara med och tävla?

För att tävla i Vallentunas deltävling måste du vara skriven i Vallentuna och vara 15 år eller äldre.

Vilken låt ska jag sjunga?

Du som tävlar i Funkisfestivalen kompas av en live-orkester från Vallentuna kulturskola. Du får själv önska låt, men beslut fattas tillsammans med kapellmästaren i orkestern för att du som artist ska kunna få bästa möjliga stöd.

Vad gör vi i Scengruppen?

Till Scengruppen är alla från 13 år är välkomna. I Scengruppen planerar vi hur deltävlingen ska se ut och arbetar med ett gemensamt uppträdande. Du som är tävlande artist kommer att få coachning och stöttning inför ditt uppträdande.

Scengruppen kommer att starta i mitten av september 2021 och vi ses på tisdagar på Klubb Cosmos, fritidsgården Mega, Gymnasievägen 5. Vi kommer att öva på att stå på scen, sjunga och dansa. Vi kommer också att planera tillsammans och bestämma om olika saker som behöver göras innan och under Funkisfestivalen. Det är gratis att vara med och du behöver inte tävla i festivalen för att vara med i Scengruppen. Schema kommer att skickas ut i början av september till dig som har anmält intresse.

Vill du vara med i Funkisfestivalen och Scengruppen?

Då fyller du i blanketten som du hittar längst ner på den här webbsidan. Blanketten lämnas till någon i personalen på Klubb Cosmos, tisdagar kl. 16-21 (fritidsgården Mega, Gymnasievägen 5). Du kan också mejla till Anette Fahlcrantz på e-post: anette.fahlcrantz@vallentuna.se.

Anmälan ska skickas in senast den 5 september 2021. Det finns ett maxantal för antal tävlande artister, så först till kvarn gäller. I Scengruppen finns det plats för alla som vill vara med.

Corona-restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring corona och covid-19 och kommer att uppdatera vid eventuella förändringar.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats