Start / Fritid och kultur / Ung i kommunen / Funkisfestivalen

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS.

Du som vill delta väljer själv vilken låt du vill uppträda med. Antingen en som du skrivit själv eller en som någon annan artist har gjort.

Idag är det 22 kommuner som är med i tävlingen. Alla kommuner har sin deltävling på hemmaplan. Vinnaren i deltävlingen får vara med i semifinalen och ta chansen att komma vidare till den rikstäckande finalen.

Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen – Stort grattis till Isabella Olofsson!

Med motiveringen: "Med en fantastisk inlevelse och en otroligt stark kontakt med publiken. Det kändes att artisten verkligen menade det som sjöngs. Vart enda ord! Vi rycktes med på en riktig känslomässig resa. Tack för att vi fick följa med. Vi tror på dig. Lycka till!" tog Isabella hem Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen, trots hård konkurrens från tre andra duktiga artister. Juryn hade ingen lätt uppgift, men de njöt verkligen av alla fina framträdanden. Isabella sjöng låten "En säng av rosor" och kompades av orkester med lärare från Vallentuna kulturskola.

Deltävlingen livesändes utan publik lördagen den 21 november 2020 på Vallentuna Teater. Hela 282 personer röstade under sändningen. Livesändningen kan du se i efter hand till och med söndagen den 29 november 2020.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats