Aktivitetsytor

Snapptuna Kreativitetspark

Snapptuna Kreativitetspark eller Snapptunaparken, som den också kallas, ligger strax norr om Vallentuna Centrum. Parken inbjuder till rörelse, spontant eller mer organiserat, på ett lekfullt sätt och på olika nivåer. Dessutom finns det andra aktiviteter som discgolf och fotboll på Snapptunafältet.

I kreativitetsparken kan du träna hinderbana och parkour, dansa, leka, spela musik, åka skate och kickbike, kasta boll i basketträdet eller bara njuta av musiken på scenen. Det är bara din egen fantasi som kan sätta begränsningar för hur du kan aktivera dig i parken.

Anläggningen är inbjudande, inkluderande och flexibel. Till exempel har rullbanan utformats med extra fokus på tillgänglighet och inkluderar passager som är anpassade för både nybörjare och rullstolsburna personer.

Hela Snapptunafältet är utformat för att erbjuda olika inspirerande miljöer med sociala utrymmen som uppmuntrar till lek, samvaro och rekreation för såväl barn, unga, familj som seniorer.

Adress

Banvägen 300 (västra delen av fältet). Tio minuters promenad från Vallentuna Centrum eller fem minuter från Ormsta station.

OBS! Det finns ingen parkeringsplats i direkt anslutning till parken. De närmaste parkeringsmöjligheterna finns vid Ormsta station eller vid Rosendalsskolan norra. Gå eller cykla gärna för att komma till parken.

Bakgrund

I projektform har över 400 Vallentunabor i alla åldrar, oavsett bakgrund eller funktionsvariation, bidragit med sina tankar och idéer inför byggandet av kreativitetsparken. Tillsammans med Olympiaskolan har projektgruppen arbetat med att göra parken tillgänglig för alla genom anpassning av olika delar.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats