Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Brottbys nya vandringsstig invigdes med tal och premiärpromenad

Brottbys nya vandringsstig invigdes med tal och premiärpromenad

Tisdag 29 mars invigdes Brottbystigen, en ny promenadstig längs ån i Brottby. Brottbystigen bildar en triangelformad runda som är cirka 1,1 kilometer i vacker och omväxlande miljö.

På plats för att inviga stigen fanns Björn Furugren Beselin (C), ordförande teknik- och fastighetsutskottet och Lars Carlsson (C), ordförande fritidsnämnden.

– Stigen som nu är anlagd möjliggör en vacker promenad längs ån som går genom Brottby, berättar Björn Furugren Beselin. Stigen binder ihop den befintliga cykelvägen längs gamla Norrtäljevägen med grässtigen genom gravområdet fram till Kvarnbacken och bildar en runda. 

Efter invigningstalet var det dags för premiärpromenad. En skara vandringssugna besökare fanns på plats för att tillsammans få uppleva den nya stigen. Förmiddagens lätta snöfall hade lagom avtagit och lämnat plats för en liten solglimt.

Brottbystigen passerar bland annat den historiska platsen Garns Bro, de urgamla gravkullarna bakom Kvarnstugan och den unika, fortfarande fungerande kvarnen. En del av stigen går bra att vandra med rullator eller barnvagn, medan andra delar går i mer kuperad terräng.

– Med sina 1,1 km är stigen ett passande utflyktsmål för vandrare i alla åldrar och en upplevelse som både erbjuder fin natur och kulturhistoria, säger Lars Carlsson. Rörlighet och folkhälsa i vacker natur, det finns inget bättre!

Två män som klipper ett band

Hund

Grusväg

Stig

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats