Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Häpp - ny offentlig konst!

Häpp - ny offentlig konst!

Nu kan du njuta av ny offentlig konst i form av konstnären Eva Larssons skulpturserie Häpp vid Kvarnbadets utegym. Serien består av fyra människogestalter gjutna i brons som har inspirerats av fysisk aktivitet, omsorg, mod och tillit.

– Då Kvarnbadets utegym vill uppmuntra den som inte tränar så ofta till rörelse, tänker jag att de små människofigurerna som har placerats ut ska inspirera till detta, säger Eva Larsson.

Om konstverket

Skulpturserien Häpp vill på ett lekfullt och tankeväckande sätt bjuda in dig som besökare att ställa dig frågan: Vad är rörelseglädje för mig?

Serien består av fyra människogestalter gjutna i brons som har inspirerats av fysisk aktivitet, omsorg, mod och tillit. En figur står på händer, en annan föreställer ett par där den ena figuren tycks uppmuntra den andra till att våga. Skulpturerna vill framkalla mod att våga testa – även när det känns svårt, tungt eller rent av omöjligt. Konsten vid Kvarnbadets utegym hoppas kunna ge dig ett större förtroende och en djupare förståelse till din kropp samt frammana en känsla av styrka och lust i varje rörelse.

Titeln Häpp har konstnären valt då det för henne är ett positivt ord kopplat till rörelse, ett ord som kan användas som "verbal fanfar" för att ackompanjera en rörelse som kan verka lite komplicerad eller svår.

Konsten vid Kvarnbadets utegym är ett samarbete mellan fritidsförvaltningen och kulturförvaltningen på Vallentuna kommun.

Om Eva Larsson

Larsson (f. 1964) är utbildad på Konstfack. Hennes arbete består främst av skulpterade objekt som visas i större installationer på utställningar eller via gestaltningsuppdrag i offentliga miljöer. Med skulpturer och bilder skapas scener som undersöker mellanmänskliga situationer och företeelser i vår samtid. Hon finns representerad hos Statens Konstråd, Borås konstmuseum, Hälsinglands museum och ett flertal kommuner och regioner.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats