Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Kom och fira invigningen av nya Fjärilsparken i Kårsta!

Kom och fira invigningen av nya Fjärilsparken i Kårsta!

Fredagen den 7 oktober är det dags att öppna den nya lekplatsen som byggts i Kårsta! I lekplatsen finns möjlighet till lek och rörelse för barn i olika åldrar. Bland annat en stor klätterlek med två rutschkanor! Invigningen börjar kl 16.00, precis efter skolhämtning och innan helgens fredagsmys.

Lekplatsen har fått namnet Fjärilsparken då lekplatsen är skapad med temat fjärilar och natur. Temat har inspirerats från medborgardialogen som hölls innan upphandlingen av lekplatsen.

– Att så många kommuninvånare inkom med förslag och önskemål i medborgardialogen av vår nya lekplats i Kårsta är oerhört roligt och viktigt för oss. Lekplatsen blir en viktig del av alla kommunens besöksmål och det känns väldigt fint att den har utformats tillsammans med de boende i området. Jag hoppas att platsen inbjuder till mycket lek, skratt och nya möten, säger kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand (M).

Projektgruppen för lekplatsen och entreprenören som byggt lekplatsen kommer att vara på plats för att svara på frågor. Vi kan även berätta den speciella historien om hur denna härliga park kunde bli verklighet.

Vi börjar med att klippa band tillsammans med Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande och sedan bjuder vi på fika.

– Vi ser fram emot att inviga denna efterlängtade lekplats i Kårsta och fira hur fin den blivit tillsammans med våra medborgare. Vi kommer även att visa en mini-utställning med några av de teckningar som lämnats in av elever och barn i Kårsta skola och Kårsta förskola i medborgardialogen, säger Nicole Sundin, projektledare, Gatu-och parkavdelningen på Vallentuna kommun.

Lekplatsen ligger på grönytan intill Sättratorpsvägen mitt i Kårsta. Adressen är Sättratorpsvägen 4 och det går lätt att ta sig dit med en kort promenad från Kårsta station och busshållplatsen vid Kårsta torg.

Det blir mycket roliga saker som händer så kom och dra igång fredagsmyset med lek och festligheter i nya lekplatsen i Kårsta.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats