Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Kulturskolan får utvecklingsbidrag från Kulturrådet

Kulturskolan får utvecklingsbidrag från Kulturrådet

I regeringens höstbudget avsattes 50 miljoner till utvecklingsbidrag för Sveriges kulturskolor. Vallentuna har erhållit 222 000 kronor vilket kommer användas för att bredda utbudet och nå nya målgrupper. Med hjälp av dessa pengar kommer vi bl.a. utveckla vårt kursutbud med kursen "Kreativt skrivande" som ges i samarbete med Bibliotek Vallentuna. Vidare kommer kursen "Kulturverkstad" göras avgiftsfri under hösten för att stimulera barn i åk 1-2 att börja i kulturskola. Kulturverkstad är en kurs som bedrivs på barnens fritidstid, där de på ett lekfullt sätt får ta del av Kulturskolans verksamhet.

Du har fortfarande chans att börja hos oss. Titta i vår kurskatalog på www.vallentuna.se/kulturskolan , boka din plats och börja direkt.

Vallentunas Kulturskola har funnits sedan 1955 och är en uppskattad verksamhet bland barn och unga i Vallentuna. Här kan alla mellan 5-19 år få undervisning i instrument eller gå på kurser inom sång, kör, dans, teater, musikal, bild & form samt musikterapi.
Verksamheten är populär och möter ca 1100 elever varje vecka. Undervisningen sker vanligtvis efter skoltid i Kulturskolans egna lokaler eller ute på skolorna runt om i kommunen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats