Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Miniutställning - Gävsjödalens friluftsområde

Miniutställning - Gävsjödalens friluftsområde, vad kan det bli?

Välkommen till en miniutställning om arbetet med att utforska vad det framtida friluftsområdet Gävsjödalen skulle kunna utvecklas till att bli. Se vad elever i Vallentuna gymnasium tänker om saken och bidra själv med dina egna idéer. Finns i Vallentuna kulturhus fram till 15/1.

I Kristineberg i sydöstra Vallentuna finns planer på att bygga 1800 nya bostäder. Precis intill ligger den igenväxta Gävsjön. Här sprider sig ett spännande naturlandskap – hasselsnår, sumpmark, tät granskog, klipphällar, höga tallar och ängsmark. Inom området rör sig också både svampplockaren, hundrastaren, stigcyklisten, ryttaren, orienteraren, enduroåkaren, scouten, ornitologen och löparen. Det är många som vill samsas om skogen och nu undersöks vad det framtida friluftsområdet Gävsjödalen skulle kunna utvecklas till att bli.

Utställning i Kulturhuset - se rum i naturen som skapats av elever från Vallentuna gymnasium

I Vallentuna kulturhus finns nu en utställning där du kan se en del av den process som gymnasieelever från Vallentuna gymnasium är en del av. Utställningen består av modeller som eleverna arbetat fram och som ska föreställa olika rum som skulle kunna skapas i området. Modellerna är en metod för att starta diskussion och tankar.

Bild på utställningen i kulturhuset

Vallentuna kommun har gett uppdraget att processleda och ta fram förslaget om vad friluftsområdet skulle kunna vara till Landskapslaget AB, vilka i sin tur samverkar med elever från Naturbruksprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet från Vallentuna gymnasium.

Även Vallentuna naturskyddsförening, Vallentuna Össeby orienteringslöpare, Vallentuna scoutkår av NFS och Angarnsgruppen är med i arbetet. 

Var med du också och bidra med dina tankar och idéer

Bor du i närheten av området? Brukar du vistas i skogen runt Gävsjön? Har du idéer, tankar, känslor, funderingar kring arbetet med att ta fram ett förslag för Gävsjödalens friluftsområde?

I utställningen finns möjlighet att skriftligt skicka med det du vill ska tas med i arbetet att skapa ett förslag till utvecklingen av det nya friluftsområdet. Du kan också göra detta digitalt genom enkäten nedan. 

 

”logotyp

Arbetet med förstudien finansieras genom Lokala naturvårdssatsningen (LONA)

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats