Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Nu inviger vi Brottbystigen – följ med på premiärpromenad

Nu inviger vi Brottbystigen – följ med på premiärpromenad

Tisdagen den 29 mars klockan 15.00 invigs en ny vandringsstig längs Brottbyån. Denna stig, Brottbystigen, bildar en triangelformad runda som är cirka 1,1 kilometer i vacker och omväxlande miljö.

För att skapa bättre tillgänglighet till Brottbyån och koppla ihop ån och Kvarnbacken har Vallentuna kommun anlagt en stig längs ån i Brottby. Nu kan du komma och premiärpromenera den nya stigen tillsammans med Björn Furugren Beselin (C), ordförande Teknik- och fastighetsutskottet och Lars Carlsson (C), ordförande fritidsnämnden.

– Det här har jag verkligen sett fram emot. Med stigen tar vi tillvara den vackra miljön kring Brottbyån. Följ med och promenera från den historiska platsen Garns Bro längs Långhundraleden och upp över de urgamla gravkullarna bakom Kvarnstugan och den unika, fortfarande fungerande kvarnen, säger Björn Furugren Beselin.

Den södra delen går på gång- och cykelbanan längs Gamla Roslagsvägen, den östra delen går längs Brottbyån och den västra delen går genom Kvarnbackens fornlämningsområde med den gamla kvarnen och en örtrik torrbacke.

En del av stigen går bra att vandra med rullator eller barnvagn, medan andra delar går i mer kuperad terräng.

Tisdagen den 29 mars klockan 15.00 invigs stigen med tal av Björn Furugren Beselin (C), ordförande Teknik- och fastighetsutskottet och Lars Carlsson (C), ordförande fritidsnämnden samt en gemensam premiärpromenad. På kartan kan du se varifrån vi utgår.

Karta

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats