Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Nytt utegym i närheten av Kvarnbadet tar form!

Nytt utegym i närheten av Kvarnbadet tar form!

Gräset är klippt, sly borta och grävmaskinen har börjat gräva. Nu är bygget igång för ett nytt utegym i närheten av Kvarnbadet.

”platsen

Utegymmet syftar till att uppmuntra dig som kanske inte tränar så ofta att våga prova på att gå till ett utegym. Kanske är det så att du har en funktionsvariation som påverkar din möjlighet att träna, exempelvis på grund av diagnos eller ålderdom. Förhoppningen är att de flesta ska känna sig bekväma med att nyttja detta utegym, oavsett förutsättningar.

Fokus på utrustningen är att träna balans och rörelsemotorik samt stimulera sinnen såsom känsel och hörsel. Förhoppningen är att miljön ska tillåta både fysisk träning och mental återhämning. Kanske kan det fungera som ett utmanande inslag i våran vardag där platsen blir ett naturligt stopp längs med promenader.

I närheten av utegymmet finns både Björkby-Kyrkvikens promenadstråk, Kvarnbadet, Väsbygårdens vårdboende, servicebostäder, koloniområde, förskola och Hälsans stig. Dessa alla är viktiga komponenter till utegymmet. Till Tuna torg är det 800 meter.

Planen är att utegymmet står färdigt under hösten. Mer information om invigning kommer senare.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats