Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Rosengårdsvägens lekplats invigd och öppen för besökare

Rosengårdsvägens lekplats invigd och öppen för besökare

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand har nu invigt Rosengårdsvägens lekplats. Lekplatsen har genomgått en upprustning under hösten/vintern och öppnas nu för besökare. Här nedan kan du se filmen från invigningen.

Vallentuna kommun arbetar årligen enligt den antagna lekplatsplanen och under 2021 var det denna lekplats tur att upprustas. På lekplatsen hittar du en pumptrackbana, en stor klätterställning med utsiktstorn och en rutschkana, klätterlek och rörelselek. Det finns också småbarnslek, gungor, balansgång och studsmatta.

Parisa

Lekplatsen upprustades med ett tema på motorik och rörelse. Pumptrackbanan är den första som byggts i kommunen.

- Det är jätteroligt att lekplatsen nu öppnar för besökare och vi är väldigt glada över att vi fått med mycket av det våra invånare önskat i medborgardialogen. Pumptrackbana har varit ett önskemål som kommit in till kommunen flertalet gånger och på denna lekplats har vi fått in mycket olika typer av rörelse, klättermöjligheter, balans och upplevelsevärden. Lekplatsen är även häftig på så sätt att naturen intill erbjuder fri lek och rekreation, säger Nicole Sundin, projektledare och parkingenjör.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats