Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Vallentuna har fått sin första Hälsans stig

Vallentuna har fått sin första Hälsans stig

Nu är Vallentunas egen Hälsans stig invigd. Stigen är en fem kilometer lång, tillgänglig och trygg slinga i centrala Vallentuna som ska inspirera till folkhälsa för alla.

Många promenadsugna Vallentunabor, utrustade med vandringsskor och stavar, hade samlats vid Vallentuna 4H-gård när Hälsans stig invigdes på tisdagen. Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C) klippte bandet tillsammans med Tommy Eckelöw, en av initiativtagarna, och vandrade sedan tillsammans med besökarna längs Hälsans stig.

– Det är riktigt roligt att vi har fått en Hälsans stig. Det är en smart och relativt billig lösning som motiverar människor att ta sig ut och röra på sig och få frisk luft. Att det var så många som kom på invigningen är ett kvitto på att det behövs sådana här satsningar i Vallentuna, säger Lars Carlsson (C).

Säker stig året om

Hälsans stig är en tillgänglig slinga med ett plant, hårt underlag så att det är möjligt att ta sig fram såväl till fots som med rullstol och rullator. Varje kilometer är markerad så att du enkelt ska hitta rätt och veta hur långt du har gått. Det finns flera bänkar längs vägen där du kan sätta dig ner och vila – och om du blir riktigt trött kan du alltid hoppa på en buss.

Stigen ligger i Ekeby i centrala Vallentuna där många människor rör sig, är belyst och snöröjs på vintern.

Fler Hälsans stig planeras

I Vallentuna ska alla ha möjlighet till spontan rörelse och motion, oavsett vem du är. Hälsans stig ska inspirera till motion för alla, året om, och är resultatet av ett samarbete med Riksförbundet Hjärtlung.

– Vi ska erbjuda spontan rörelse för människor i alla åldrar och det här är bara början. Nu hoppas vi kunna utveckla Hälsans stig i flera kommundelar, säger Lars Carlsson (C).

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats