Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Vilken härlig invigning av KUBen!

Vilken härlig invigning av KUBen!

Redan tidigt på eftermiddagen den 6 maj kom besökarna och de möttes i entrén av välfyllda och upplysta bokhyllor. Kulturskolan var på plats med dörrarna öppna till ordinarie lektioner. Från danslokalen strömmade härlig musik, som fick flera besökare att spontandansa lite.

Kunskap, kreativitet och gemenskap

När det var dags för den officiella invigningen kl. 17 var lokalerna fyllda av besökare i alla åldrar. Ylva Mozis (L), fritidsnämndens ordförande, inledde med att beskriva KUBen som en plats för kunskap, kreativitet och gemenskap. En satsning på läsning och bildning med ett bemannat bibliotek för Karbyskolan.

- Här ska du kunna koppla av, umgås och träffa nya vänner, men också kunna utmana dig själv och prova på nya saker. Det är en stor dag i dag, som är värd att fira tillsammans med er som bor och verkar i Karby och Brottby!

Ett kulturhus i miniatyr

Innan det var dags att klippa invigningsbandet beskrev Lars Vargö (M), kulturnämndens ordförande, KUBen som ett kulturhus i miniatyr, med stora möjligheter till utbyte med Vallentuna Kulturhus i centrala Vallentuna.

- Ett stort grattis till alla som har varit involverade i arbetet. Detta är ett fantastiskt exempel på hur viktigt det är att skapa aktivitet i hela Vallentuna kommun.

Därefter blev det uppträdande av Kulturskolans elever som går i Karbyskolan, mingel med fika, pyssel, Kulturskolans Jazzensemble och ansiktsmålning av Kulturgruppen Unga i Vallentuna.

Skulpturverkstad i solskenet

Många ville prova fotostudion med den häftiga gröna skärmen, andra tog del av bildarkivsutställningen samt lånade böcker och ute i solskenet pågick en fantastisk skulpturverkstad med konstnären Ruben Wätte och flera besökare.

Lite senare på kvällen kom även ungdomarna till den nya mötesplatsen och de verkade också mycket nöjda med KUBen – möjligheternas plats!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats