Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Vinnare av Funkisfestivalen vt 2024!

Vinnare av Funkisfestivalen vt 2024!

Med motiveringen: "Med ett grymt imponerande nummer, en komplett kostym och en make-up som matchar den svåra låten väl, så dribblar artisten med orden som en trollkarl. Den här artisten är en stark berättare med ett skört, men kraftfullt budskap, som tar oss med på en resa i ett dunkelt inre universum" tog Filip Englund hem Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen, trots hård konkurrens från tio andra duktiga artister.

Filip sjöng låten "Hi Ren" och kompades av orkester med lärare från Vallentuna kulturskola. Publik och jury njöt verkligen av alla fina framträdanden och alla tyckte att kvällen var fantastiskt rolig.

Kulturrummet i Vallentuna Kulturhus var fullsatt och publiken bjöds på en härlig kvällsshow fredagen den 26 januari 2024. Deltävlingen livesändes och den digitala sändningen kan du se i efterhand, se länk nedan, till och med söndagen den 11 februari 2024.

Semifinal på Nalen

Nu ser vi fram emot våren, då Filip ska möta andra representanter från kommuner över hela Sverige i finalerna. Mer information kommer under våren 2024.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje där Vallentuna kommun är medlemmar.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats