Möt Baraa på Olympiaskolan

bild på BaaraBaraa började som timvikarie på den anpassade grundskolan Olympiaskolan för lite mer än ett år sedan. Idag är hon fast anställd som stödassistent och på Olympiaskolan, där vill hon stanna länge. Just nu tar distansstudier upp all Baraas fritid men om bara några månader är hon färdigutbildad barnskötare.

Innan Baraa började på Olympiaskolan hade hon ingen erfarenhet av att arbeta med barn. Hon är utbildad undersköterska och hade tidigare jobbat inom äldreomsorgen. När hon för två år sedan flyttade till Stockholm sökte hon som timvikarie till våra förskolor och skolor på Vallentuna kommun. Dagen efter att Baraa skrivit på sitt anställningsavtal fick hon komma till Olympiaskolan och där blev hon kvar.

Hur kan en arbetsdag på Olympiaskolan se ut?

– Olympiaskolan är anpassad grundskola för elever i årskurs 1–9. Jag jobbar i en grupp med elever som är mellan 6 och 12 år. Varje dag börjar med att vi går igenom schemat för dagen. Schemat finns alltid finns tydligt uppsatt på väggen och visas i form av bilder och text. Hälsa och rörelse är en viktig del av undervisningen. En vanlig dag kan innehålla allt från idrott, matte och kreativ verkstad till promenader och sångsamling.

– I min roll som stödassistent finns jag där för barnen och hjälper dem under hela skoldagen och fritids. Genom min undersköterskeutbildning har jag fått med mig kunskap om omvårdnad, hygien och vissa av de hjälpmedel som finns här används även inom äldreomsorgen. Annars skulle jag säga att det är väldigt annorlunda att jobba här med barnen jämfört med mitt tidigare arbete på äldreboende. I början fick jag bra hjälp av lärare och kollegor om regler och hur jag skulle jobba. Nu lär jag mig mycket på egen hand bara genom att lära känna barnen.

Vad är det bästa med att arbeta på Olympiaskolan

– Jag hade sån tur som fick börja som vikarie just här på Olympiaskolan. Jag trivs jättebra med barnen och alla medarbetarna är jättesnälla. Vi har en bra arbetsmiljö och vi jobbar nästan som en familj! Vi hjälper varandra och alla tar jobbet på stort allvar, samtidigt som vi kan skoja och ha kul tillsammans.

– Man trivs när man hjälper andra. Du jobbar inte för att tjäna pengar. Du jobbar för att utveckla andra och på så sätt så utvecklar du också dig själv.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats