Möt Farideh, undersköterska på äldreboendet Korallen

FaridehNär Farideh var barn ville hon bli sjuksköterska. När hon kom till Sverige bestämde hon sig för att göra verklighet av drömmen om att arbeta med omvårdnad och började studera till undersköterska. Under sin utbildning fick hon praktikplats på Korallen och där ville hon gärna stanna kvar. Hon började arbeta som timvikarie på boendet och har nu en fast anställning som undersköterska.

Hur är det att arbeta på äldreboendet Korallen?

– Jag trivs så bra här på Korallen! Det är väldigt fina kollegor, bra arbetsrutiner och samarbete. När jag började som vikarie fick jag egna uppgifter och ansvar och lärde mig massor. Jag uppskattade att jag kände mig lika viktig, inkluderad och värdefull som ordinarie personal, redan när jag började som ny vikarie. Vi är alla, vikarier som ordinarie, lika viktiga!

– Sen har vi en väldigt bra arbetsmiljö och bra chefer på Korallen. Om det händer något i personalgruppen tar man upp det och löser situationen. Det finns en vilja att göra ett bra jobb och arbeta för att det ska bli bättre och bättre.

Vad skulle du vilja säga till någon annan som är nyfiken på att börja arbeta inom äldreomsorgen?

– Att börja arbeta som vikarie är ett jättebra sätt att få lära sig om jobbet!

– Här på Korallen kände jag att det var en trygg miljö för mig att komma in och lära mig. Alla var väldigt snälla och ville hjälpa mig.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats