Start / Näringsliv och arbete / Arbeta hos oss / Möt våra medarbetare / Möt Thomas på hemtjänsten

Möt Thomas på hemtjänsten

ThomasFör några år sedan fick Thomas ett samtal. Det var en tidigare medarbetare till Thomas som undrade om han ville börja arbeta inom hemtjänsten.

År 2015 var Thomas med om en stor arbetsplatsolycka. Han hade då jobbat inom restaurangbranschen i över 30 år och både ägt och drivit olika restauranger. Efter olyckan blev han ordinerad fem sabbatsår. Han ägnade åren åt att lära känna sig själv och utbilda sig till certifierad transformativ coach. När samtalet från den tidigare medarbetaren kom hade Thomas precis börjat tänka att han var redo att jobba igen. Han hade aldrig jobbat inom vård och omsorg men sökte och fick jobb på ett privat hemtjänstföretag. Sedan augusti 2023 arbetar Thomas här på Vallentuna kommuns hemtjänst samtidigt som han studerar till undersköterska.

Vad var ditt första intryck när du började jobba inom hemtjänsten?

– Jag var så glad och jag kände mig inspirerad av mitt nya jobb. Jag trivdes verkligen på hemtjänsten. För mig var det lätta uppgifter att genomföra, men att de genomfördes kunde betyda allt för en kund.

Har du haft nytta av dina kunskaper i mental coachning i arbetet på hemtjänsten?

– Absolut. Det är kunskaper som hjälper mycket i mötet med kunderna. Som coach vill jag hjälpa människor att se hur fantastiska de är. I mitt arbete på hemtjänsten har jag som mål att försöka lämna varje kund lite gladare när jag går än när jag kom. Jag lyckas inte alltid men jag försöker att alltid vara närvarande i varje hem jag besöker och verkligen se varje kund jag träffar.

– Min dröm är att få implementera kunskapen om hur viktigt vårt jobb här på hemtjänsten är hos alla medarbetare. Även om det kan känns som små enkla saker vi gör för våra kunder, så har de små sakerna en så stor betydelse. Vårt jobb gör hela skillnaden. Det vill jag att alla här ska känna.

– Hemtjänsten skulle vara nya militärtjänsten. Tänk om alla fick testa på att arbeta inom vården!

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats