Förtjänsttecken 2021

Torsdagen den 25 november firades alla som har arbetat 20 år på Vallentuna kommun. Med på middagen fanns även de som firade 20 år i kommunen förra året. Ett stort grattis till er!

Temat på årets förtjänstteckenfest var dåtid, nutid och framtid. Bland annat var menyn inspirerad av ABBA:s tidsresa från när de slog igenom med Waterloo till idag med sina Abbatarer.

Vid minglet uppträdde Vallentuna stråkorkester.

Vi valde även att ställa ett par frågor till några av dem som var på plats.

 

Vad fick dig att söka dig till Vallentuna kommun?

Patrik Johansson

Stödassistent på Miva daglig verksamhet

 1. Vad fick dig att söka dig till Vallentuna kommun?
  Jag fick en möjlighet att arbeta som vikarie, inom korttidsverksamhet, med barn. Att arbeta med människor är nog något jag alltid varit ämnad till att göra.
 2. Vad har fått dig att vilja jobba kvar?
  Omväxlande och fritt arbete. Trevliga kollegor. Möten med härliga människor, gammal som ung.
 3. Kan du berätta om ett fint minne under dina 20 år i kommunen?
  Att få höra om och se barn och ungdomar, som jag har stött på genom åren, att de fått ett innehållsrikt och meningsfullt liv, efter sina förutsättningar.

Mi Karnstedt

Stabschef på Teknik- och fastighetsförvaltningen

 1. Vad fick dig att söka dig till Vallentuna kommun?
  Mina barn var på den tiden små och jag arbetade på en redovisningsbyrå inne i stan. Restiden tog mycket av min tid eftersom Roslagsbanan inte gick lika ofta på den tiden. Jag ville arbeta närmare min hemkommun Vallentuna för att få ihop livspusslet bättre.
 2. Vad har fått dig att vilja jobba kvar?
  Det som har fått mig att stanna kvar är att vi i Vallentuna kommun ständigt utvecklar verksamheten men också oss medarbetare. Att vi hela tiden utmanas att hitta effektivare lösningar och processer, att vi inser att vi kan aldrig kan säga: "Nej, nu har vi utvecklat oss nog". Vi lever i en föränderlig värld och vi måste anpassa vår verksamhet efter den, för bästa leverans till våra kommuninvånare, kunder och företag.
 3. Kan du berätta om ett fint minne under dina 20 år i kommunen?
  Jag har så otroligt många minnen så det är svårt att välja. Men ett glatt minne och en kär tradition vi hade i "controller-rummet" var att vi hade dans med hög musik varje gång vi hade fått ihop budgeten! Men det mest häftiga minnet är när väl tågbron, sociodukten över väg 268 och stora rondellen i Vallentuna blev klar. Sen jag var liten har man pratat om "röda korset" och hur många gånger har man inte suttit i den förra korsningen och väntat vid rödljuset för att komma över tågspåret. Att få ha varit med på den resan, att se allt växa fram och varit med och bidragit på ett litet hörn i projektet, det är en riktigt häftig känsla!

Camilla Franzén Eriksson

Kommunikatör på kommunledningskontoret

 1. Vad fick dig att söka dig till Vallentuna kommun?
  Till en början var det, i ärlighetens namn, för att minska restiden och komma närmare hemmet när barnen var små. Jag var också nyfiken på att arbeta kommunalt, då jag tidigare hade arbetat inom såväl landsting, som privat och statligt, och ett administrativt jobb inom skolan blev starten.
 2. Vad har fått dig att vilja jobba kvar?
  Roliga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter, men också väldigt många trevliga och duktiga arbetskamrater, där flera har blivit vänner för livet. Att arbeta på en kommun är för mig "på riktigt", och viktigt!
 3. Kan du berätta om ett fint minne under dina 20 år i kommunen?
  Ett roligt minne är vid ett tillfälle då min dotter ringde till mig, då 6 år gammal, från telefonen på Ekebyskolans fritidshem och sa: – Mamma, du som är kommunen, kan du komma och säga åt de stora killarna att sluta köra moped på skolans fotbollsplan. Ja, arbetar man på en kommun så förväntas man ha koll på det mesta. Ett annat fint och färskt minne är när jag för första gången, vilket inträffade under pandemin hösten 2020, fick äran att vara en del av produktionen i samband med Funkisfestivalens deltävling i Vallentuna. Så mycket härlig energi och glädje det gav!
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats