Arbeta på ett äldreboende

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på ett äldreboende och vad som krävs för att få jobb inom äldreomsorgen? På den här sidan har vi samlat information och inspiration till dig som vill veta mer om hur det är att arbeta på något av kommunens två äldreboenden Väsbygården och Korallen.

Kanske har du tidigare erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, kanske har du aldrig arbetat med omvårdnad tidigare? Vi behöver både dig som är ny och nyfiken och dig med lite mer erfarenhet.

Sök jobb som vikarie på våra äldreboenden

Är du intresserad av att arbeta på Väsbygården eller Korallen så är en jättebra väg in i arbetet att börja som vikarie. Just nu söker vi sommarvikarier som vill jobba på något av våra äldreboenden sommaren 2024, och gärna även i vår. Ansök senast 31 mars.

Vanliga frågor om att arbeta på ett äldreboende

Hur kan en arbetsdag se ut? 

Vallentuna kommuns två äldreboenden Väsbygården och Korallen ligger i centrala Vallentuna. På våra äldreboenden bor personer med behov av omvårdnad samt personer som har en demenssjukdom. På Väsbygården finns även korttidsboendet Magnolian dit personer kan komma exempelvis efter en sjukhusvistelse, om de inte omedelbart kan återvända till det egna hemmet.

Arbetet på våra äldreboenden pågår dygnet runt. Arbetspassen är fördelade under dag, kväll, natt och helg. Längden på arbetspassen varierar men dagpassen börjar som tidigast kl. 7 och kvällspassen slutar som senast kl. 21.15. Däremellan täcker nattpersonalen upp.

Som medarbetare på något av våra äldreboenden stöttar du de boende med saker som de inte klarar av i vardagen. Det kan handla om personlig hygien, stöd vid måltider och att hjälpa till att ta hand om de boendes egna lägenheter och gemensamma ytor. Utöver det vardagliga sker olika aktiviteter och social samvaro anpassat efter årstider, högtider och önskemål hos de boende. Som medarbetare arbetar du för att skapa en trivsam tillvaro och en meningsfull vardag.

Vilket stöd får jag som ny medarbetare?

Som nyanställd, oavsett om du är anställd som vikarie eller har fått en fast tjänst, så får du alltid en introduktion till arbetet av en erfaren kollega.
På ett äldreboende arbetar du aldrig ensam. Det finns alltid kollegor du kan fråga om du känner dig osäker. Du arbetar i ett team och alltid med ordinarie undersköterskor på plats på boendet.


På våra boenden arbetar även sjuksköterskor, rehabpersonal och annan servicepersonal.

Behöver jag en utbildning inom vård och omsorg för att kunna arbeta på ett äldreboende?

Nej, du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning för att kunna börja arbeta som vikarie hos oss. Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, en vilja att hjälpa andra människor och en nyfikenhet att lära dig jobbet.


Det viktigaste för oss är att du vill arbeta med människor och vill arbeta för att våra äldre ska få en trivsam vardag.

Hur vet jag om ett arbete på ett äldreboende passar mig?

Genom att prova!

Många av de som idag arbetar på våra äldreboenden har gemensamt att de brinner för att få hjälpa människor. De är ansvarstagande individer som uppskattar variationen och det meningsfulla arbetet vi gör.

Följ livet på Väsbygården på Instagram

På instagramkanalen @vasbygardensvardboende får du följa med under både högtider och stora och små händelser i vardagen för våra boende.

Väsbygården på Instagram

Väsbygårdens innergård

Följ livet på Korallen på Facebook

På sin Facebook-sida delar Korallen med sig av vardagen på ett vård- och omsorgsboende av idag. I sorg och i glädje, i om stora och små händelser.

Korallen på Facebook

Korallen

Jag vill arbeta på Väsbygården eller Korallen

Vad roligt att du vill jobba på våra äldreboenden, du kommer inte att ångra dig. Vi söker just nu sommarvikarier. Klicka på "Ansök idag" så kommer du till jobbannonsen där du kan skicka in din ansökan. Lycka till!  

Ansök som sommarvikarie

En kvinna är ute och går med en man
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats